Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Vervang je trapbekleding door trapmatten van Micostep

U kunt op een punt komen dat u de trap wil gaan renoveren. Het uiterlijk van de trap vindt u niet mooi en veilig genoeg. Voor het renoveren van de trap zou u zich af kunnen vragen wat voor materiaal u ervoor wil gebruiken en hoe u de trap veilig kunt maken. U zal daarvoor trapmatten of trapmaantjes kunnen gebruiken. Het verschil tussen een trapmat en een trapmaantje is het uiterlijk. Zodra we een half gebogen vorm gebruiken, spreken we van een trapmaantje. Ook worden er rechte trapmatten gebruikt voor het renoveren van een trap. Het gebruik ervan is vaak een persoonlijke keus. Zowel door het gebruik van een rechte trapmat of trapmaantje zal het aanzien van uw trap verbeteren.

Het gebruik van trapmatten

Omdat trapmatten niet altijd recht zijn, wordt de naam van de trapmat ook voor de gebogen soort gebruikt. De meeste trapmatten die in de praktijk worden toegepast hebben een ronde vorm. Doordat ze een ronde vorm hebben, hebben ze een universele pasvorm. Ze kunnen daardoor voor ieder soort trap worden gebruikt. Het maakt niet uit of een trap uit meerdere delen bestaat, gedraaid of recht is. Wilt u trapmatten bestellen dan kunt u dat online doen bij Micostep. Het voordeel dat u bij Micostep kunststof trapmatten bestelt is dat u er zeker van kunt zijn dat u hoogwaardige kunststof materialen zult ontvangen. De basis laag is opgebouwd uit een harde stijve kunststof met daaroverheen kunststof rubberen strepen. Het zijn vooral de rubberen strepen waardoor de trap veiliger wordt. De rubberen strepen zullen voorkomen dat u gemakkelijk van de trap afglijdt. De trapmatten van Micostep blijven, eenmaal aangebracht, stevig op de trap vastzitten. Doordat de trapmatten niet gaan krullen worden valpartijen voorkomen.

De bestelling van trapmaantjes of trapmatten

Wanneer u trapmatten of trapmaantjes wilt kopen moet u natuurlijk weten hoeveel u er nodig heeft. Omdat de trapmatten van Micostep in een universele maat leverbaar zijn, passen ze praktisch op alle trappen in Nederland. U moet bij de trapmatten bestelling zeker niet te grote nemen. In Duitsland zijn de trappen groter. Wanneer u dus trapmatten zou bestellen die eigenlijk voor de Duitse trappen bestemd zijn komt u hier in de problemen wanneer u een trap heeft die gedraaid is. Deze trapmatten zullen dan niet passen, omdat ze voor de Nederlandse trap te groot zijn. Wilt u ze toch gebruiken dan moet u ze op maat snijden. Dat moet niet de opzet zijn wanneer u ze online besteld.

Soorten materialen voor de trapmatten

Wanneer u de trapmatten online bestelt, kunt u kiezen uit de materiaalsoorten, kunststof, aluminium en sisal. Besluit u de kunststof trapmatten te bestellen van Micostep dan maakt u een goede keus. De kunststof trapmatten van Micostep zijn slijtvast en uv-bestendig. Ze zullen niet snel slijtplekken vertonen en de bestelde kleur houden. Trapmatten van tapijt worden sneller vuil en er zullen ook eerder slijtplekken inkomen. Wanneer u trapmatten van het materiaal aluminium online besteld heeft u mooie uitgekozen. Ze zijn vooral geschikt voor woningen die een industriële uitstraling hebben. Voordat u de trapmatten kunt aanbrengen moet eerst de trap worden schoongemaakt. Is de trap voorzien van vloerbedekking dan zal deze eerst verwijderd moeten worden voordat de trapmatten aangebracht kunnen worden. U kunt de vloerbedekking die nog op de trap zit verwijderen door hem in te snijden en in delen te verwijderen. Is de vloerbedekking gelijmd dan heeft u een probleem. Hij is dan moeilijker te verwijderen en nadat hij is verwijderd blijven er vaak resten van lijm achter. Deze lijmresten moeten ook worden verwijderd. Zou er lijm zijn gebruikt op waterbasis dan is het niet zo’n groot probleem. Dan kunt u de bestaande vloerbedekking goed nat maken met sop en dat een aantal uren in laten trekken. Daarna kunt u met een plamuurmes de bestaande vloerbedekking van de trap verwijderen. Lukt het niet dan zal hij met een lijm zijn vastgelijmd die niet op een waterbasis is. Dan kunt u de traptreden nat maken met Coca Cola. Daarna een paar minuten laten intrekken en dan weer proberen de vloerbedekking met een plamuurmes verwijderen.

Is de trap schoon dan kan hij geschilderd worden. Wanneer de verf droog is, kunt u de trapmaantjes erop aanbrengen. Wanneer u nog vragen heeft aarzel dan niet en stel de vraag via de website van Micostep. Ze zullen u de juiste antwoorden geven op de vragen die u heeft gesteld.

https://www.micostep.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Maak het jezelf makkelijk en kies voor tegels inclusief leggen.

De drie beste tips die je van een professionele hovenier kunt krijgen in Veenendaal

Zoeken voor een decorvloer laminaatvloer?