Woning Ontwikkeling
Image default
Meubels

Voordelen van een op maat gemaakte tafel

Op zoek naar een kwaliteitstafel? Je kunt een rustieke eiken tafel met een stevig onderstel en stevige poten laten maken. Misschien ben je op zoek naar iets moderns, of iets straks. Dit kan een goede optie zijn, maar je moet eerst kijken hoeveel ruimte je hebt voordat je op zoek gaat naar een tafel. De meeste in massa geproduceerde tafels zijn ontworpen om eeuwig mee te gaan, maar er zijn enkele zeer goede redenen waarom een tafel op maat gemaakt de betere keuze is. Welke zijn dat?

Je kunt de gewenste stijl kiezen

Als je op zoek bent naar een traditionele tafel, dan kun je er makkelijk ergens een vinden. Het maakt niet uit welke smaak je hebt, het is allemaal verkrijgbaar. Je kunt allereerst het type hout kiezen dat je wilt. Er zijn verschillende soorten hout beschikbaar, en misschien heb je wel een voorkeur. Het is mogelijk om je tafel van deze houtsoort te laten maken. Je kunt praten met Nijhuis, want deze experts kennen de houtsoorten, de eigenschappen en hun kenmerken. Op deze manier kunnen ze echt iets unieks voor jou creëren. Ze vermijden het gebruik van materialen die niet helemaal goed zijn. Je kunt dus altijd een kwaliteitstafel verwachten.

Je kunt zo creatief zijn als je wilt

Ben je een creatief persoon of wil je dat worden? Dan zijn aangepaste tafels iets voor jou. Je kunt zo creatief zijn als je wilt met het ontwerp en de vorm van de tafel. Je kunt alle details afwerken, zoals de tafelpoten. Je kunt daarnaast creatief zijn met verschillende materialen, kleuren en ontwerpen.

Je tafel van hergebruikt hout maken

Teruggewonnen hout is een milieuvriendelijker materiaal dan nieuw hout, omdat het een hernieuwbare hulpbron is en een geschiedenis heeft. Het kan zijn gebruikt in een gebouw of andere structuur die is afgebroken en nu kan worden hergebruikt in meubels of kunst. Nieuw hout komt van bomen die worden gekapt, dus er is niets “groens” aan. Het betekent gewoon dat de boom op een gegeven moment leefde voordat hij werd verwerkt tot hout. Wanneer je producten van hergebruikt hout koopt, zoals tafels, stoelen en kasten, krijg je iets unieks en origineels met een verhaal erachter. Je ondersteunt lokale bedrijven door hun producten te kopen in plaats van massaproducten.

Een tafel op maat bij Nijhuis

Een tafel op maat geeft je de vrijheid om coole details aan je tafel toe te voegen, zoals een zonnestraal patroon of een onderstel. Je kunt ook de poten en het blad aanpassen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt zelfs schrijnwerk op maat laten maken of het afwerken met een beits kleur die past bij je huidige inrichting. Waar doe je al deze dingen? Je kunt terecht bij Nijhuis om een tafel op maat te laten maken. Bezoek hun website om de eindeloze mogelijkheden te bekijken, en stel jezelf een tafel samen. Heb je hulp nodig? Neem dan gewoon contact met hen op. Ze kunnen je adviseren over materialen, maten, kleuren en meer!