Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Vrije zelfbouw in Oosterwold Almere dankzij schroeffundering

Eenvoudige zelfbouw in Almere – Oosterwold

De gemeente Almere is booming! Er wordt volop gebouwd en dankzij het besluit van het kabinet t.a.v het stikstofbeleid (Nov-2019) kunnen bouwbedrijven doorgaan met ontwikkelen. In Almere wordt momenteel volop ontwikkeld aan een nieuw woonwijk Oosterwold. In deze wijk krijgen nieuwe bewoners de mogelijkheid om hun eigen droomhuis te bouwen. Hierbij is zowel van binnen als ook van buiten vrije keuze qua opzet. Ee project met weinig bemoeienis vanuit overheden en met eigen verantwoordelijkheid en keuzemogelijkheden voor de bewoner.

Waarom Almere dé zelf bouw stad is van Nederland

Door deze ontwikkeling behoort Almere tot de grootste zelfbouw stad van Nederland. Er is bovendien een enorme keuzevrijheid in kavels om de stad aantrekkelijker te maken voor nieuwe kopers. Almere is een stad die de grote druk van de Randstad goed kan opvangen. Aangezien het in de Randstad steeds drukker ( en ook minder betaalbaar wordt ) , is Almere een steeds betere keuze voor nieuwe woningkopers. Bij WSF schroeffundering zijn we nauw betrokken met het nieuwe woongebied Oosterwold en kennen daarom de regio uit onze broekzak. De schroeffunderingen van WSF zijn enorm in trek en worden gebruikt voor vele projecten. Het is tevens een zeer duurzame manier van ontwikkelen. Schroeffundering is namelijke vele malen milieuvriendelijker dan traditioneel funderen. We leggen het even uit;

De voordelen van schroeffundering in Almere

Het milieu is een ontzettend actueel topic, zowel hier maar ook in de rest van de wereld. We moeten met z’n allen flink ons best om ervoor te zorgen dat we het in Parijs akkoord afgesproken klimaatdoelstellingen daadwerkelijk gaan halen. Maar we kunnen ook slimmer te werk gaan. Dankzij innovatieve oplossingen kunnen we in de bouw de Co2 en stikstof uitstoot reduceren. Een goed voorbeeld zijn de schroeffundamenten van WSF. Ten opzichte van traditionele fundering biedt het veel voordelen, namelijk:

  • Goedkoper en sneller inzetbaar dan beton- en houtfundering;
  • Minder zwaar bouwmateriaal nodig zoals zware bouwmachines;
  • Binnen 2 weken inzetbaar, in Almere zelfs nóg sneller!;
  • Minder PFAS afzet in de bouw en dus milieuvriendelijker;
  • Geschikt voor ieder type ondergrond;
  • Één aanspreekpunt voor duidelijke en snelle communicatie.

Het leefgebied Oosterwold is een groen, agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde. Stap voor stap wordt het gebied ingericht voor wonen, werken en recreëren en daar past juist een duurzame oplossing als schroeffundering heel goed bij.

WSF is wekelijks op locatie | Maak direct een afspraak

Omdat WSF actief betrokken is bij nieuwe zelfbouw projecten in Oosterwold, Almere, zijn we er iedere week. We kunnen daarom snel schakelen indien je je nieuwe woning wilt uitbreiden met bijvoorbeeld een carport, overkapping, erker, tuinterras of tuinhuis. Dit is via ons vaker ook goedkoper, dan als je het laat doen door de projectontwikkelaar. De schroeffunderingen zijn enorm in trek, volledig trillingvrij aan te brengen waardoor wordt uitgesloten dat er schade ontstaat aan de bestaande bebouwing. Bovendien zie je in de wijk Oosterwold veelal innovatieve bouw door gebruik van lichte bouwmaterialen wat perfect aansluit op de mogelijkheden middels funderen met schroeffunderingen.

Collectief voordeel bij gezamenlijke initiatieven

Wil jij samen met meerdere nieuwe bewoners de woning direct aanpakken? Bijvoorbeeld door gezamenlijk een hekwerk te plaatsten of een overkapping? WSF kan in dat geval een collectief prijskorting aanbieden. Voor ons scheelt dit (reis)tijd wanneer we weten dat een project voor meerdere bewoners opgeleverd dient te worden. Dit kostenvoordeel berekenen we door in een prijsvoordeel voor jou als klant. Tot slot zijn onze experts veelal aanwezig om de mogelijkheden, gericht op jouw project, eventueel te bespreken. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Nog een reden om te kiezen voor onze fundering oplossing in Almere

Volgens de Nederlandse wetgeving voldoet schroeffundering aan het bouwbesluit voor bouwprojecten. Graag vertellen we je hier meer over en kunnen we indien gewenst met de constructeur/Gemeente aan tafel om hierin de juiste documentatie te voorzien.

https://schroeffundering.nl/