Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Waarom de prijzen van inboedelverzekeringen veranderen door extreem weer

 

In Nederland hebben we steeds vaker te maken met extreem weer. Het aantal hagelbuien neemt toe, er zijn langere periodes van droogte en we hebben natuurlijk steeds vaker te maken met extreme hitte.

 

Schade door weersomstandigheden

De weersomstandigheden in Nederland veranderen en dat heeft ook invloed op de verzekeringspremies. Doordat er veel vaker schade wordt gemeld als gevolg van hitte of heftige stormen, moeten verzekeraars steeds meer uit keren. Sterker nog, in de afgelopen jaren is dit bedrag hard gestegen. Waar het Verbond van Verzekeraars in 2017 nog 250 miljoen euro moest uitkeren als gevolg van slecht weer, ligt dat bedrag dit jaar op 360 miljoen euro.

 

Stijgende premies

 

Zowel de premies van de inboedelverzekering als de premies van de opstalverzekering stijgen. Bij een inboedelverzekering wordt de schade van spullen in je huis verzekerd, maar als gevolg van slecht weer gaan er vaker spullen buiten je huis kapot. In dit geval moet je terugvallen op je opstalverzekering.

 

Verzekeraars verhogen de premies simpelweg omdat ze de schadelast anders niet meer kunnen dragen. Toch kun je door goed onderzoek te doen besparen door een verzekering te kiezen die het beste bij jou en je gedrag past. Zo biedt ook Allianz Direct verschillende inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen aan.

 

 

 

 

 

https://www.allianzdirect.nl/woonverzekering/inboedelverzekering/