Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Waarom het een goede keuze is om te investeren in LED verlichting in je huis

Het zal je niet ontgaan zijn dat het aanbod in LED verlichting steeds groter wordt. Hiermee wordt voorzien in de toenemende vraag naar deze vorm van verlichting. LED verlichting wordt immers steeds populairder. Deze stijgende populariteit is goed te onderbouwen. Er zijn namelijk diverse redenen te benoemen waarom het een goede keuze is om te investeren in LED verlichting in je huis. 

 

LED verlichting als voordelig alternatief

 

Als je de opties aan het vergelijken bent om je huis te verlichten, kom je grofweg op drie alternatieven uit. Gloeilampen en halogeenlampen zijn inmiddels géén optie meer waardoor TL verlichting, spaarlampen en LED verlichting als alternatieven overblijven. Als je kijkt naar het aanbod van LED lampen, zou je wellicht denken dat dit (ondanks de dalende prijs) niet het meest voordeligste alternatief is. Schijn bedriegt in dit geval. LED lampen zijn immers zeer voordelig in energieverbruik en verbruiken minder energie dan spaarlampen. Daarnaast is het goed te weten dat een gemiddelde LED lamp wel 3x zo lang meegaat als een gemiddelde spaarlamp. Hiermee bespaar je onderaan de streep zeer veel geld wat merkbaar is in zowel het aankoopbedrag als in je energierekening. Als je LED spots gaat aanschaffen maak je dus een duurzame keuze.

 

LED verlichting zorgt voor warmte en sfeer in een woonruimte

 

Veel mensen leven in de veronderstelling dat LED verlichting sfeerloos is. Dit is zeker niet het geval meer. In het verleden was het licht alleen als felle spot verkrijgbaar. Tegenwoordig kun je inbouwspots kopen die verschillende kleuren licht geven en dimbaar zijn. Door deze keuze te maken kun je op een eenvoudige manier zorgen voor warmte en sfeer in een woonruimte. De term warmte moet je zeker niet letterlijk nemen. LED verlichting is immers wat dat betreft een zeer veilige keuze. Waar gloeilampen zeer heet kunnen worden, is dat niet het geval bij LED verlichting. LED lampen worden nooit echt heet. Daarnaast komen er geen schadelijke stoffen vrij als de lamp stuk gaat zoals wel het geval is bij TL verlichting en spaarlampen. Deze lichtbronnen werken immers met een gas dat licht geeft. Dit is een veilige optie, mits de lamp heel blijft.

 

LED lampen schijnen meteen

 

Een andere beweegreden om te investeren in LED verlichting in je huis is het feit dat deze lampen meteen schijnen wanneer je de schakelaar indrukt. Dit is immers niet het geval bij spaarlampen. Er kan soms een minuut overheen gaan voordat een spaarlamp op volle sterkte is. Dit is niet praktisch als je even snel wat wil pakken in een donkere ruimte. 

 

Al deze argumenten verklaren waarom het een goede keuze is om te investeren in LED verlichting in je huis. De grootste uitdaging hierbij zal het maken van een keuze voor de meest geschikte LED verlichting zijn. Deze verlichting is immers verkrijgbaar in een grote diversiteit aan soorten en maten.