Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Waarom kiezen voor een plafondlamp?

Bij het veranderen van je interieur of het betrekken van een nieuwe woning is het leuk om ook andere dingen te kopen voor in je interieur. Verlichting wordt vaak vergeten maar is wel heel erg belangrijk. Welke verlichting vind jij het mooiste en zou jij voor kiezen? Wij geven een aantal redenen waarom je zou moeten kiezen voor een plafondlamp.

Plafondlamp kiezen als functionele verlichting

Plafondlampen vormen vaak de basis voor de ruimte waarin ze hangen zoals je slaapkamer, woonkamer, keuken en diverse andere ruimtes in je huis. Een plafondlamp kan vaak een groot oppervlak in 1 keer verlichten. Dit komt omdat de plafondlamp hoog hangt. Plafondlampen worden ook wel functionele verlichting genoemd.

Een plafondlamp kiezen voor de sfeer

Buiten dat een plafondlamp functioneel is kan het zeker ook voor sfeer zorgen. Dit komt dan vaak door de vorm van de lamp of door het soort verlichting wat erin zit. Een Tl-verlichting kan je niet echt sfeervol noemen maar neem nou een kroonluchter met allerlei kristallen bijvoorbeeld dan kan je het wel weer sfeervol noemen.

Een oplossing voor elke stijl

Een plafondlamp past in elke stijl wat betreft interieur. Je kunt de lampen heel goed aanpassen aan de rest van het interieur. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten hanglampen waardoor er een hele grote keus is. Welk interieur je ook hebt, er is altijd wel een mooie plafondlamp voor te vinden.

Kiezen voor een duurzame plafondlamp

Wanneer je een plafondlamp uit gaat kiezen kan je ook meteen kiezen voor een lamp die duurzaam is. Hiermee bedoelen we dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor ledverlichting. Deze verlichting gaat veel langer mee en kan zeker ook een mooie sfeer creëren.

Ruimte besparen met een plafondlamp

Een plafondlamp is niet alleen functioneel of sfeervol maar deze is ook ruimtebesparend. Zeg nou zelf, hoe vaak komt het voor dat je wat aan je plafond hangt? Bijna nooit! Daarom kan je dus met je plafondlampen goed uitpakken. Je hebt geen ruimte nodig aan de muur of op de grond. Op die manier heb je mooie verlichting hangen die ook nog eens functioneel en sfeervol is.

Een plafondlamp met ventilator

Wil je een plafondlamp die ook nog een multifunctioneel is? Dan kan je denken aan het plaatsen van een of meerdere plafondventilatoren. Zeker wanneer je een kleine woning hebt is dat wel fijn. Je hebt dan niet alleen het licht van die lamp maar ook nog eens een heerlijk koel windje wanneer je de ventilator aanzet.

Een schilderij uitlichten met plafondlampen

Je kunt door middel van een plafondlamp ook heel goed een schilderij of foto uitlichten die je aan de muur hebt hangen. Zo zorg je ervoor dat er wat extra aandacht naar het schilderij of de foto gaat. Vaak heeft men dan verlichting hangen die te verstellen is zoals bijvoorbeeld plafond spots. Deze kun je draaien zoals je zelf wilt.

De conclusie

Met een plafondlamp kan je de ruimte functioneel maar ook sfeervol verlichten en het is ook nog eens ruimtebesparend.