Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Waarvoor zijn de keurmerken op sloten?

Niet alle sloten zijn even veilig, wat betekent dat de weerstand die ze bieden bij een inbraak beperkt is. Een goede weerstand is cruciaal, daar het slot de eerste laag vormt in de beveiliging van je woning. Als het een inbreker lukt om het slot te forceren, houdt niets deze inbreker meer tegen om de waardevolle spullen uit je woning te onteigenen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende keurmerken voor sloten. Deze keurmerken geven je als consument een goede indicatie van de veiligheid die sloten je bieden. Op deze pagina vertelt een slotenmaker je meer over de keurmerken op sloten. Gebruik jij al sloten met een keurmerk?

 

SKG-keurmerk voor sloten op ramen en deuren

Het belangrijkste keurmerk voor sloten is het SKG-keurmerk. SKG is een onafhankelijke stichting, die sloten een beoordeling van een, twee of drie sterren geeft. Het aantal sterren geeft de weerbaarheid van de sloten aan tegen de meest voorkomende vormen van inbraak. Denk aan kerntrekken of bijvoorbeeld de klopsleutelmethode. Houd er rekening mee, dat ook een slot met drie sterren een inbraak nooit volledig zal voorkomen. Het geeft aan hoe belangrijk het is om een goed slot te combineren met bijvoorbeeld een alarmsysteem. Nog beter is het om ook voor beveiligingscamera’s te kiezen.

Je vindt de beoordeling die het SKG aan een slot gegeven heeft op de verpakking hiervan. Ook op het slot zelf staat vaak hoeveel sterren het slot heeft gekregen. Laat een slotenmaker je helpen, wanneer je de sloten wilt vervangen.

 

PKVW-keurmerk voor inbraakbeveiliging in woningen

Iets breder dan het SKG-keurmerk is het PKVW-keurmerk. PKVW staat voor Politiekeurmerk Veilig Wonen. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet je woning aan verschillende eisen voldoen. Zo moet er alles aan gedaan worden om inbrekers buiten de deur te houden. Evenals dat je een grote brand moet voorkomen, door bijvoorbeeld op iedere etage een brandmelder op te hangen. Op de website van het PKVW vind je meer informatie over de exacte eisen.

Met het PKVW-keurmerk kom je bij sommige verzekeraars in aanmerking voor een korting op je verzekeringspremie. Het loont zodoende om te investeren in de beveiliging van je woning!