Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Wat gebeurde er op de huizenmarkt in 2020?

Het jaar 2020 zullen allemaal niet zo snel vergeten. Er is veel gebeurd rondom deze nare tijd in vele sectoren, ook in de huizenmarkt. We kunnen wel met zekerheid zeggen dat 2020 een apart jaar was voor de huizenmarkt. Er is veel gebeurt, maar ook niet veel gebeurt omdat dat niet mogelijk was vanwege de pandemie. In deze blog schrijven we over de meeste bijzondere gebeurtenissen in de huizensector en wat ons is opgevallen het afgelopen jaar. Hierdoor bent u ook weer helemaal up to date om het nieuwe jaar in te gaan.

De prijzen blijven maar stijgen

Voordat de corona crisis begon, zagen we al een stijgende trend in de prijzen van huizen. Elk huis werd steeds duurder in waarde en sommige appartementen werden bijna met 10.000 euro duurder dan dat ze een aantal maanden geleden waren. Maar tijdens de corona tijd, schoten de prijzen nog verder de lucht in waardoor huizen nog meer in waarde stegen en veel huiseigenaren hun huis verkochten omdat het zoveel waard was. Veel makelaars hebben sommige bewoners van gewilde huizen een brief gestuurd met daarin de vraag of het een goed idee is om het te verkopen? Zelfs mensen die er net een aantal maanden woonden. Echt bizar!

Starterswoning zijn veels te duur en te weinig

Wat we ook steeds meer zien is dat dankzij de corona crisis steeds meer jongvolwassen en starters zijn gaan zoeken voor een huur- of koophuis in hun omgeving. Maar vanwege de andere trend dat alles aan het stijgen is in prijzen en daarbij ook het aanbod te weinig is voor starters, zitten zij in de knoop. Sommige starters kunnen absoluut geen koophuis kopen, omdat ze prijzen veel te hoog liggen. Daarbij moet je ook, als je het huis gaat kopen, opletten dat je meteen dat bedrag bij elkaar hebt. De Tweede Kamer bespreekt het probleem van de te kort aan starterswoning tot hedendaags, maar het is afwachten.

We zijn heel benieuwd hoe de trends zich dit jaar gaan ontwikkelen. Hopelijk wordt dit jaar het jaar van de starters. Veel makelaars willen hier maar al te graag bij ondersteunen.