Woning Ontwikkeling
Image default
Auto's en Motoren

Wat is een dashcam?

 

Een dashcam is een camera die wordt gebruikt in een voertuig. Deze camera wordt aan aan de voorzijde of achterzijde gemonteerd. Dit kan gedaan worden met dubbelzijdige plakband of een zuignap. Bij het monteren van uw camera moet u deze hoog plaatsen. Doet u dit niet dan kan het zo zijn dat de ruitenwissers of motorkap teveel in zicht komt. Hierdoor heeft u geen beeld van de weg en dit is wel de bedoeling. Een dashcam is goed gemonteerd wanneer u bijna niets van uw eigen voertuig in beeld ziet. Dit is erg belangrijk vanwege de autofocus die de camera bezit. Het stelt zichzelf scherp en focust op wat er in beeld te zien is. Is dit grotendeels uw eigen voertuig, dan zal uw eigen voertuig scherp in beeld zijn en de rest erg wazig.

De camera heeft niet de mogelijkheid om zichzelf scherp te stellen op meerdere punten. Dit kunt u ook niet zelf instellen. Daarom bent u erg afhankelijk van de correcte wijze van monteren.

 

 

Een schoon raam is van groot belang

Zorg er ook voor dat het deel waar van uw raam waar de camera komt te hangen altijd schoon is. Denk erom dat dit deel misschien niet door de ruitenwisser bereikt wordt. Als het regent en de regendruppels opdrogen dan belemmert dit de camera om een scherp beeld te leveren.

Het is van groot belang dat u de camera ophangt waar deze stevig kan zitten, zonder dat hij bij trillingen loslaat. Dit zal grotendeels ook afhankelijk zijn van de materialen die u gebruikt om de camera te bevestigen. Zorg voor een zuignap van goede kwaliteit, zodat deze niet loslaat tijdens het rijden. Het investeren in goede bevestigingsmateriaal is heel erg belangrijk bij het gebruik van de dashcam. U wilt natuurlijk niet dat de camera meerdere malen neervalt en de camera zo beschadigt.

 

 

Een dashcam van hoge kwaliteit

Bovenstaande punten zijn vrijwel onnodig bij het aanschaffen van een écht kwalitatieve dashcam. Zo worden de dashboard camera’s van Carcam.nl in de binnenspiegel van uw auto ingebouwt. Hier zijn geen zuignappen voor nodig, de stroomtoevoer wordt geregeld en u hoeft zich niet druk te maken over de hoogte van de dashboard camera. Het kan wel helpen om het raam schoon te houden.