Woning Ontwikkeling
Image default
Afvalverwerking

Wat is een woningontruiming?

Het komt regelmatig voor dat een woning of bedrijfspand ontruimd moet worden. Meestal wordt dit gedaan door een ontruimingsbedrijf. De hele ruimte moet dan leeggehaald en schoongemaakt worden. Wanneer het bedrijf langs is geweest, ziet de woning er weer netjes uit. Het huis of pand wordt bezemschoon opgeleverd en is geschikt voor een nieuwe gebruiker of om in de verkoop te zetten.

Wanneer is een woningontruiming nodig?

De reden voor een woningontruiming kan behoorlijk uiteenlopen. Over het algemeen zien we dat dit veelal nodig is wanneer iemand is overleden. Maar er zijn ook andere situaties waarbij dit voorkomt. Bijvoorbeeld als er een hennepplantage is gevonden en deze verwijderd moet worden of als een bedrijf failliet is gegaan en helemaal leeggehaald moet worden.  

Wat komt er allemaal bij kijken?

De taken van een woningontruimingsbedrijf zijn erg verschillend. Het begint natuurlijk bij het leeghalen van de woning. Het is belangrijk dat dit netjes en zorgvuldig gebeurd. Alle spullen moeten uitgezocht worden. Afhankelijk van de situatie moet er nog het een en ander aan de woning gebeuren. Wanneer er iemand is overleden moet bijvoorbeeld de lijkgeur worden verwijderd. Ook kan het zijn dat er bepaalde kluswerkzaakheden uitgevoerd moeten worden als er iets beschadigd is en gerepareerd moet worden. Verder zal de woning schoongemaakt moeten worden.

Woningontruiming met spoed

Het komt ook regelmatig voor dat een woningontruiming met spoed uitgevoerd moet worden. Bijvoorbeeld omdat de woning snel opgeleverd moet worden zodat een volgende bewoner er in kan. Ook hier kan een ontruimingsbedrijf je goed bij helpen. Soms is het zelfs al mogelijk om binnen 48 uur een woning helemaal te ontruimen. Het is wel altijd belangrijk om dit van tevoren te overleggen met het bedrijf. Dit kan namelijk nog wel eens verschillen.

Er zijn dus een hoop dingen die komen kijken bij het ontruimen van een woning. Daarom is het altijd verstandig om hier een professioneel bedrijf voor in te schakelen. Je weet dan zeker dat alles netjes en snel gebeurt.

https://margron-woningontruiming.nl/