Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Wat levert een SEO bureau je op?

Een SEO bureau kan je veel opleveren als bedrijf. Als bedrijf wil je dat jouw website goed vindbaar en zichtbaar is. Een SEO bureau zorgt voor meer conversie op je website. Met als resultaat dat er meer mensen je website zullen bezoeken en je er wellicht meer klanten er bij krijgt.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Met SEO is eigenlijk je doel dat je beter vindbaar in de  zoekmachines, de grootste is natuurlijk Google. Als een website hoog scoort op belangrijke zoekwoorden, dan is de kans groot dat de gebruiker naar jouw website gaat om rond te kijken of uiteindelijk zelfs contact op te nemen. 

Hoe werkt SEO?

Met SEO wil je dus dat je website zo goed mogelijk vindbaar wordt in de zoekmachine, maar hoe doe je dat? Je kan niet snel een kleine aanpassing maken waardoor je beter vindbaar wordt. Er zijn volgens google wel rond de 200 factoren die een rol kunnen spelen op de vindbaarheid. Google kijkt bijvoorbeeld naar hoe snel je website is en of er een goede indeling is van de website. Google zal niet zo snel een website boven in de google search zetten als de website erg traag is bijvoorbeeld. SEO specialisten weten wat de wensen zijn van de klanten op websites. Een SEO bureau kan een SEO scan uitvoeren en laat dan weten welke SEO groeimogelijkheden er zijn voor jouw website.

SEO of SEA?

Naast SEO heb je ook SEA. SEA staat voor Search Engine Advertising. SEA is iets anders dan SEO. Bij SEA maak je gebruik van zoekadvertenties die je ziet bij de relevante zoektermen boven de organische zoekresultaten. Je website staat dus bij de advertenties. Maar wat is een verstandiger keuze, SEO of SEA? Dit hangt er van af of je in korte of lange termijn resultaat wilt hebben. SEO is vooral meer gericht op lange termijn, het heeft wat meer tijd nodig. SEO geeft dus het voordeel dat je een beter geoptimaliseerde website hebt, waardoor je beter vindbaar gaat worden in verloop van de tijd en SEA is tot je campagne verloopt.