Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Welk type zonwering is het best voor mij?

Heb je je tuin op de juiste zonnestand en heb je de hele dag zon in je tuin? Heerlijk, maar als het hoogzomer is en je op zoek bent naar verkoeling is de juiste zonwering een goede uitkomst. Meestal is het binnen tijdens warme zomerdagen nog heter dan buiten. Met zonwering, bescherm je jezelf tegen de zon, geniet je nog steeds van de buitenlucht en kun je gasten op een fijne manier ontvangen. Klinkt als positief, maar hier hangt uiteraard een prijskaartje aan. In deze blog lees je handige tips welk type zonwering nou het best bij jouw huis past.  

Knikarmschermen 

De naam zegt het eigenlijk al, het stalen of houten frame wordt gemonteerd aan de muur in uw achter- of voortuin. De knikarm heeft een simpele opzet, wat zorgt voor een minimalistische look. De knikarm heeft zijn naam te danken aan de kleine knik die in het frame te zien is. Met knikarmschermen kun je alle kanten op. Zowel de elegante look, als de meer technische look. Of ga je juist voor de meer organische vormen? De materialen die voornamelijk gebruikt worden bij een knikarmscherm zijn: aluminium, Somfy motoren en doeken van Dickson.  

Pengola zonwering 

Naast uw huis zijn er ook tal van mogelijkheden voor het monteren van zonweringen voor uw bedrijf of horecagelegenheden. Neem de pergola zonwering.  Deze zonwering is een grote overkapping voor uw tuin of terras. Deze zonwering wordt gebruikt bij de relatief wat grotere huizen en terrassen. Het is uitstekend voor grotere oppervlaktes en houdt meer wind vast dan reguliere zonneschermen. Een windvaste constructie die je gemakkelijk weer oprolt, als je toch weer van de zon wil genieten.  

Uitvalschermen 

Uiteraard is er ook zonwering nodig als je niet in een huis woont. Geen zonwering in appartementen kan erg vervelend zijn. Zeker als je thuis werkt met de huidige corona-maatregelen. Uitvalschermen beschikken over geslote cassette, dit biedt optimale bescherming tegen windinvloeden. Een uitvalscherm kan in combinatie met verschillende armen worden gemonteerd. Je hebt uitvalschermen met balkon- en glijarmen.  

Rolluiken 

Wil je voor een strakke look gaan? Rolluiken zijn de perfecte oplossing. Ze zijn eenvoudig op maat te maken en ze zijn in alle seizoenen te gebruiken. Ideaal in combinatie met een elektrische schakelaar in jouw huis. Rolluiken Groningen is een voorbeeld die rolluiken levert die geschikt zijn voor alle seizoenen.  

 

Gerelateerde artikelen

Koop of Verkoop je huis

Laat je woning geheel of gedeeltelijk stofferen door deze winkel uit Hilversum

Wil je een huis kopen in Hengelo?