Woning Ontwikkeling
Image default
Groothandel

Welke afmetingen en vormen zijn er beschikbaar voor LED panelen?

LED panelen zijn een populaire verlichtingsoplossing vanwege hun energie-efficiëntie, duurzaamheid en veelzijdigheid. Een van de belangrijkste overwegingen bij het selecteren van LED panelen via een website als Ledpaneelgroothandel.nl is de grootte en vorm. In dit artikel zullen we de verschillende afmetingen en vormen van LED panelen bespreken en welke factoren moeten worden overwogen bij het selecteren van de juiste maat en vorm voor jouw toepassing.

Vierkante LED panelen

Vierkante LED panelen zijn een van de meest voorkomende vormen van LED panelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waaronder 300 x 300 mm, 600 x 600 mm en 1200 x 1200 mm. Vierkante LED panelen zijn geschikt voor verschillende toepassingen en zijn vaak te vinden in kantoren, scholen en andere commerciële gebouwen.

Rechthoekige LED panelen

Rechthoekige LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Ze zijn vaak te vinden in retailomgevingen, showrooms en galerijen, waar ze kunnen worden gebruikt om producten en kunstwerken te verlichten. Rechthoekige LED panelen zijn verkrijgbaar in afmetingen zoals 600 x 1200 mm, 300 x 600 mm en 300 x 1200 mm.

Ronde LED panelen

Ronde LED panelen zijn een aantrekkelijke optie voor architecturale verlichtingstoepassingen en kunnen worden gebruikt voor accentverlichting of algemene verlichting. Ronde LED panelen zijn verkrijgbaar in afmetingen zoals 120 mm, 145 mm en 170 mm en zijn geschikt voor gebruik in restaurants, hotels en andere commerciële gebouwen.

LED panelen met afwijkende vormen

Naast de traditionele vierkante, rechthoekige en ronde vormen, zijn er ook LED panelen beschikbaar in afwijkende vormen zoals driehoeken, zeshoeken en ovale vormen. Deze afwijkende vormen kunnen een uniek design element toevoegen aan commerciële en residentiële ruimtes en zijn vaak te vinden in moderne en eigentijdse ontwerpen.

Overwegingen bij de keuze

Ben je geïnteresseerd in LED panelen? Dan zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Allereerst moet je de grootte van de ruimte waarin je de LED panelen wilt plaatsen bepalen, samen met de gewenste verlichtingssterkte. Houd er rekening mee dat grotere LED panelen doorgaans meer licht kunnen produceren dan kleinere panelen. Daarnaast moet je rekening houden met het type toepassing en de gewenste uitstraling. Vierkante en rechthoekige LED panelen zijn geschikt voor algemene verlichting, terwijl ronde panelen vaak worden gebruikt voor accentverlichting. Bedenk eerst wat je doel is van het aanschaffen van LED panelen en maak daarna pas de keuze voor de vorm en het formaat.