Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Wil je een deurluifel kopen? Met deze tips weet je welke!

Heb jij toevallig bij een familielid, vriend of vriendin of een andere kennis een deurluifel zien hangen, en denk jij ook van die wil ik? Dan zal je vast met een aantal vragen zitten. Een deurluifel kan erg mooi zijn, maar er zijn wel een aantal vragen die gaan opspelen als je er een wilt kopen. Welke grootte moet ik hebben, welke stijl past bij mijn huis? Welke materiaal moet ik kiezen? Moet ik kiezen om het zelf te plaatsen of te laten plaatsen? Om je op weg te helpen worden deze vragen verder in deze blog besproken en beantwoord.

Hoe groot moet mijn deurluifel zijn?

Het begint allemaal bij het uitzoeken hoe groot de deurluifel of deurluifels moeten zijn. In veel gevallen zoeken mensen naar een deurluifel die perfect past boven de voordeur. Om iets minder strak uiterlijk te creëren en wat speelser kun je er ook voor kiezen om de deurluifel iets aan beide kanten van de voordeur te laten uitsteken. Dit heeft te maken met de lengte op de muur, maar de deurluifel zal natuurlijk ook uitsteken. Hoe groot moet dat dan zijn? Je hebt verschillende opties. Dit ligt vooral aan jouw voorkeur en hoe groot het pad is naar de voordeur toe.

Een tip is om met een plank te kijken wat je ervan vind voordat je een maat kiest. Je kan dan enig idee krijgen wat bepaalde maten nou precies doen voor jouw voordeur. Als je het helemaal strak wil hebben kun je ook kiezen om de deurluifel op maat te laten maken. Dit zal wel iets extra kosten, maar dan weet je wel zeker dat het mooi past. Vele mooie maten en het op maat laten maken kan bij Jansa. Dit is een aanbieder met een zeer groot aanbod in deurluifels.

Modern of klassiek?

Nu je weet welke grootte je moet hebben is het tijd om te kijken naar wat voor stijl jij eigenlijk zoekt. Dit zal in veel gevallen ook te maken met het soort huis wat je bezit. Heb je een nieuwbouw huis of een huis uit de jaren 80 bijvoorbeeld. Dit kan meespelen in het bepalen naar welke stijl je gaat zoeken. Als we kijken is het eigenlijk zo dat je kan kiezen tussen twee verschillende stijlen. Dat is de klassieke stijl waar ook landelijk in is terug te vinden en de moderne stijl waar de industriële stijl in terug is te vinden. Moderne deurluifels zijn tegenwoordig zeer populair, omdat het een strakke uitstraling geeft, de materialen makkelijk schoon te maken zijn en er de mogelijkheid is om verlichting toe te voegen. De klassieke stijl is vaak wat goedkoper en kan heel mooie passen met de metalen, houten en kunststoffen materialen bij het huis.

Welk materiaal is het beste?

Er is niet één materiaal op te noemen die echt het beste is. Het zal allemaal aan jouw voorkeuren liggen. Zo is glas mooi, makkelijk schoon te maken maar kan het bijvoorbeeld wel veel licht binnenlaten. Een houten deurluifel is vaak wat goedkoper, maar is niet makkelijk schoon te maken en kan na verloop van tijd gaan rotten. Een metalen deurluifel kan een zeer fraaie uitstraling hebben, maar kan op den duur ook gaan roesten. Elk materiaal heeft wel zo zijn voor- en nadelen.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Om kosten te besparen kun je ervoor kiezen om de montage zelf uit te voeren. Een deurluifel plaatsen is niet heel moeilijk, maar het is wel fijn als je een beetje handig bent of iemand kent die handig is. Bij de deurluifels wordt altijd een montage handleiding meegeleverd die je precies uitlegt wat je moet doen stap voor stap. Voor de niet handige mensen of voor de mensen die niet zeker zijn van hun zaak is het ook mogelijk om de deurluifels te laten plaatsen. Dit kost over het algemeen wel extra geld, want er moeten mensen speciaal naar jouw woning komen. Je weet wel dat de montage mooi wordt gedaan en dat alles precies is hoe je het wilt hebben.

Gerelateerde artikelen

Checklist voor de volgende verfklus

Maak optimaal gebruik van acties!

Een huis kopen in Assen met behulp van een specialist