Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Woning verkopen via beleggers en opkopers nieuwe rage

Tegenwoordig bieden beleggers, opkopers en vastgoedbedrijven steeds meer op uw woning. Zij staan in rijen te wachten op de mogelijkheid om uw woning te mogen bezichtigen. En ze bieden steeds meer over op woningen, waardoor de massa aan woning-eigenaren steeds meer geïnteresseerd zijn in een verkoop aan een vastgoedhandelaar of opkoper. Maar wat als er geen beleggers op uw huis afkomen, dan heeft u misschien geen zin om uw huis te verkopen als er geen overbieding komt. Dit is natuurlijk een bizarre gedachte, want normaal gesproken wordt een woning uitsluitend verkocht aan particulieren. Echter zijn er gewoon heel veel mensen die de woning niet aan een bedrijf of investeerder wensen te verkopen. Maar doordat de hoge opbrengst door de verkoop aan bedrijven als een lopend vuurtje door ons land heen raast, zijn mensen steeds hogere verwachtingen aan het krijgen. 

Woning verkopen aan overbiedende beleggers is momenteel een rage

Tegenwoordig is het echt een rage om een woning, vooral in de grote steden te verkopen aan de belegger of investeerder. Er wordt niet meer gekeken naar biedingen rondom de vraagprijs. Overbieden is tegenwoordig de standaard.

Hoge vraagprijs?

Maar wat als u een hoge vraagprijs hanteert? Dan zal er wellicht geen overbieding komen. Afhankelijk van de aard van uw huis en de locatie, zijn beleggers niet geïnteresseerd in een extreem hoge bieding. Er valt echter geen peil aan te trekken, want beleggers bieden vooral over op kleinere of starterswoningen. Daarom zijn er momenteel extreme veranderingen in de woningmarkt, waardoor het verschil in opbrengst tussen een iets groter huis (soms aan de rand van de stad) vaak verhoudingsgewijs minder oplevert dan een kleine studio (vaak wel op een centraler locatie).

Bel voor meer informatie op werkdagen met het centrale telefoon nummer van Sons Real Estate. U kunt ook maolen of het online contact of bieding formulier invullen!

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/