Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Zo ben je inbrekers te slim af

Een huis voelt pas echt als een thuis als je jezelf er 100% veilig en ontspannen kunt voelen. In deze tijden waarin de criminaliteit toeneemt, geeft het een zeer veilig gevoel als je weet dat je huis, je spullen en je gezin goed beschermd zijn. Inbraak is voor veel mensen een ware nachtmerrie. Door het plaatsen van beveiligingscamera’s rondom maar ook in het huis maak je het inbrekers al een stuk lastiger. Inbrekers houden niet van licht. Door buiten lampen te hangen die aanspringen bij beweging schrik je de meeste potentiële inbrekers al af. Dat is ook op te maken uit de cijfers. In 2019 vonden in Nederland 42.798 woninginbraken plaats. Dat zijn natuurlijk nog veel te veel diefstallen, maar in vergelijking met zeven jaar eerder zijn de inbraakcijfers inmiddels met maar liefst 50% afgenomen. Mede doordat steeds meer mensen kiezen voor het goed beveiligen van hun huis door bijvoorbeeld zowel binnen als buiten een beveiligingscamera te installeren.

Winterperiode favoriet bij inbrekers

De periode rond de feestdagen is favoriet bij veel inbrekers. Tijdens de kerstdagen en de viering van oud en nieuw ligt het risico op een inbraak maar liefst 124% hoger dan op andere dagen. Veel mensen brengen deze dag door met familie en vrienden waardoor hun huis onbewaakt achterblijft en inbrekers hun slag kunnen slaan. Wil je weten hoe je het huis goed kan beveiligen? Dan is het nodig om even door de ogen van een inbreker te kijken om zo de zwakke plekken van de beveiliging te bekijken. Inbrekers doen graag zo weinig mogelijk moeite om binnen te komen. Wanneer ze langere tijd nodig hebben om in te breken wordt de kans dat ze betrapt worden beduidend groter. Loop zelf eens door je huis en tuin en kijk waar jij zou proberen een raam of deur te openen als inbreker zijnde. In de tuin kun je bijvoorbeeld zorgen dat trappen zijn opgeruimd en de kliko vast staat. Beide voorwerpen zijn namelijk favoriet bij inbrekers om als opstapje te gebruiken. Bekijk ook of er donkere plekken in de tuin zijn waar inbrekers ongestoord hun werk kunnen voorbereiden. Door hier een lamp met bewegingsmelder te plaatsen komen inbrekers in het volle licht te staan. Iets waar ze zeker niet van houden.

Beveiliging binnenshuis

Met verschillende soorten moderne domotica is het heel goed mogelijk om je huis van binnenuit te beveiligen. Een alarmsysteem doet wonderen en kan je veel leed en schade besparen. Zo kun je binnenshuis één of meerdere camera’s hangen die beweging opnemen en je bovendien via je smartphone een seintje geven wanneer er binnenshuis beweging plaatsvindt. Via deze slimme technologie is het tegenwoordig een fluitje van een cent om onderweg met je smartphone even te checken hoe het er thuis uitziet. Verder kennen we de slimme deurbel. Wanneer iemand aanbelt als je niet thuis bent krijg je een seintje en kun je toch degene voor de deur te woord staan of ongevraagde bezoekers afschrikken. Met deze tips worden de inbraakcijfers zeker nog lager