Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Zo maak je de badkamer het best schoon

De badkamer is de plek waar je de dag begint en eindigt en waar je alle persoonlijke verzorging doet. Zo douche je, ga je in bad, poets je je tanden, ga je naar het toilet en doe je je haar allemaal op dezelfde plek. Maar op een vieze plek kun je dat allemaal niet lekker doen en het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de badkamer goed schoon blijft.

Het schoonmaken van de badkamer kan echter behoorlijk frustrerend zijn aangezien het binnen no time weer vies lijkt. Je hebt bijvoorbeeld net de douchewand schoongemaakt en na een halve week zie je er alweer kalkaanslag op zitten. Die kalkaanslag ontstaat na het douchen, er zit namelijk kalk in het douchewater en als het opdroogt blijft de kalk achter. Helaas kun je dit niet voorkomen, je moet het dus wel regelmatig even schoonmaken. Hieronder geef ik jou een stappenplan voor het schoonmaken van de badkamer.

Benodigdheden

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de juiste schoonmaak benodigdheden hebt, namelijk: Gewone badkamerreiniger, glasreiniger, antikalkmiddel, allesreiniger, toiletreiniger, sponsen, schoonmaakdoekjes, een raamwisser, een dweil en een emmer. Als je al deze benodigdheden hebt kun je de badkamer perfect schoonmaken.

Een sopje maken

Om de tegels af te nemen moet je eerst even een sopje maken, dat kan gewoon simpel met warm water en een beetje afwasmiddel, schoonmaakazijn of allesreiniger. Daarmee kun je in principe alles afnemen en wordt het prima schoon.

Neem de tegels af

Doordat de badkamer best een vochtige omgeving is kunnen de tegels best wel vies en vlekkerig worden. Het is daarom goed om de tegels regelmatig even af te nemen met een sopje. De gouden tip is dan om van boven naar beneden en van schoon naar vies te worden, dan worden schone plekken niet weer vies omdat je er met een vieze doek overheen gaat.

Maak de douchecabine en het bad schoon

In de douchecabine wordt het erg vochtig en is de kans op kalkaanslag dus best groot, daarom is het verstandig om de kraan, de doucheslang en de douchekop even goed schoon te maken met ontkalkingsmiddel. Ook als je een koop glazen douchedeur hebt moet je dat glas even goed schoonmaken, het is namelijk een warme natte omgeving en dus een broedplaats voor allerlei bacteriën.

Het bad maak je schoon door een beetje schoonmaakazijn in het bad te gieten en het bad daarna een beetje vol te laten lopen. Dit laat je een tijdje staan, waarna je het bad leeg laat lopen en het goed schoonmaakt met een doek of spons.

Neem de spiegel en de wasbak af

Een spiegel wordt gemakkelijk vies en vangt veel stof, je moet het dus af en toe even schoonmaken. Dat kun je het beste doen met allesreiniger en een droge doek of wat papier. Je kunt de spiegel ook nog afnemen met de ramenwisser.

De wasbak en de kraan kun je met een beetje badkamerreiniger en een schoonmaak doek afnemen. De ergste vlekken kun je aanpakken met een schuurspons maar een schoonmaak doek zal in de meeste gevallen genoeg zijn.

Stofzuigen en dweilen

Op de vloer komt natuurlijk ook een hoop vuil terecht en dat is niet erg fris als je er met blote voeten overheen moet kunnen lopen. Daarom is het goed om eerst even te stofzuigen en daarna te dweilen met een sopje van lauw water en allesreiniger. Dan is het als het goed is mooi schoon.

Maak het toilet schoon

En last but not least moet het toilet natuurlijk ook nog schoon gemaakt worden. Giet wat bleek overal in de wc zodat alle bacteriën die daarin zitten gedood worden en haal een doekje over de wc-bril, de doorspoelknop en de pot zelf.