Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Zonne-energie voor uw huis

Als u zonne-energie voor uw huis wilt gebruiken, dan heeft u de mogelijkheid om dat te doen. Mogelijk kunt u een systeem kopen of leasen of een stroomafnameovereenkomst ondertekenen. Uw keuze kan van invloed zijn op hoeveel u aan de voorkant en tijdens de levensduur van het systeem besteedt, of u nu bepaalde belastingvoordelen krijgt of niet, en uw verantwoordelijkheden wanneer u uw huis verkoopt. Evalueer het bedrijf, het product, de kosten en uw verplichtingen voordat u een verbintenis aangaat. Wilt u meer informatie neem dan gerust even contact op met Zonnepanelen Lichtenvoorde.

  • Opties voor zonne-energie
  • Is zonne-energie goed voor u?
  • Zonnepanelen kopen
  • Huurovereenkomsten en stroomafnameovereenkomsten

Opties voor zonne-energie

Als u een zonnepaneelsysteem – ook wel fotovoltaïsch of PV-systeem genoemd – gebruikt om elektriciteit te produceren, koopt u minder elektriciteit in bij het nutsbedrijf en profiteert u van de voordelen van hernieuwbare energie. Het Ministerie van Energie zegt dat de meeste huizen met zonnepanelen minstens 40% van hun energie uit zonne-energie halen; dat varieert per huis. Of zonne-energie al uw stroombehoeften vult, hangt af van hoeveel uw systeem produceert en hoeveel u gebruikt.

Als u een zonnepaneelsysteem koopt, kunt u in aanmerking komen voor belastingvoordeel of andere financiële prikkels die de initiële kosten compenseren. Als u een lease-overeenkomst of een stroomafnameovereenkomst heeft, kunt u minder vooruitbetalen en kan het zijn dat u lagere maandelijkse betalingen heeft, maar u krijgt meestal geen belastingkorting of andere prikkels – het bedrijf dat eigenaar is van het systeem zal dat wel krijgen. Of u nu een koopt of least u koopt waarschijnlijk nog steeds wat stroom in van het lokale nutsbedrijf.

Als u uw huis verkoopt

Ontdek hoe het contract van invloed zal zijn op uw vermogen om uw huis te verkopen.

  • Verhuisd u het systeem mee naar uw nieuwe huis? Wat gaat dat kosten?
  • Laat u het contract overdragen aan de koper?
  • moet u het bedrijf schriftelijk op de hoogte stellen als u het contract aan de koper wilt overdragen?
  • de koper verplichten om aan de kredietvoorwaarden te voldoen of om eventuele kosten te betalen vooraleer het contract over te nemen van de zonnepanelen?

Gerelateerde artikelen

Wil je een huis kopen in CuraƧao?

Makelaar Amsterdam

Je woning verkopen in de zomer