Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Zonne-energie voor uw huis

Als u zonne-energie voor uw huis wilt gebruiken, dan heeft u de mogelijkheid om dat te doen. Mogelijk kunt u een systeem kopen of leasen of een stroomafnameovereenkomst ondertekenen. Uw keuze kan van invloed zijn op hoeveel u aan de voorkant en tijdens de levensduur van het systeem besteedt, of u nu bepaalde belastingvoordelen krijgt of niet, en uw verantwoordelijkheden wanneer u uw huis verkoopt. Evalueer het bedrijf, het product, de kosten en uw verplichtingen voordat u een verbintenis aangaat. Wilt u meer informatie neem dan gerust even contact op met Zonnepanelen Lichtenvoorde.

  • Opties voor zonne-energie
  • Is zonne-energie goed voor u?
  • Zonnepanelen kopen
  • Huurovereenkomsten en stroomafnameovereenkomsten

Opties voor zonne-energie

Als u een zonnepaneelsysteem – ook wel fotovoltaïsch of PV-systeem genoemd – gebruikt om elektriciteit te produceren, koopt u minder elektriciteit in bij het nutsbedrijf en profiteert u van de voordelen van hernieuwbare energie. Het Ministerie van Energie zegt dat de meeste huizen met zonnepanelen minstens 40% van hun energie uit zonne-energie halen; dat varieert per huis. Of zonne-energie al uw stroombehoeften vult, hangt af van hoeveel uw systeem produceert en hoeveel u gebruikt.

Als u een zonnepaneelsysteem koopt, kunt u in aanmerking komen voor belastingvoordeel of andere financiële prikkels die de initiële kosten compenseren. Als u een lease-overeenkomst of een stroomafnameovereenkomst heeft, kunt u minder vooruitbetalen en kan het zijn dat u lagere maandelijkse betalingen heeft, maar u krijgt meestal geen belastingkorting of andere prikkels – het bedrijf dat eigenaar is van het systeem zal dat wel krijgen. Of u nu een koopt of least u koopt waarschijnlijk nog steeds wat stroom in van het lokale nutsbedrijf.

Als u uw huis verkoopt

Ontdek hoe het contract van invloed zal zijn op uw vermogen om uw huis te verkopen.

  • Verhuisd u het systeem mee naar uw nieuwe huis? Wat gaat dat kosten?
  • Laat u het contract overdragen aan de koper?
  • moet u het bedrijf schriftelijk op de hoogte stellen als u het contract aan de koper wilt overdragen?
  • de koper verplichten om aan de kredietvoorwaarden te voldoen of om eventuele kosten te betalen vooraleer het contract over te nemen van de zonnepanelen?