Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Zonneschermen voor in de tuin

Er bestaan zonneschermen die speciaal voor in de tuin zijn. De inmiddels meest bekende zonneschermen tuin variant is waarschijnlijk wel het knikarmscherm en eigenlijk ook wel de pergola. De kans is groot dat je deze twee varianten wel kent en zo niet, dan zul je ze tijdens je zoektocht naar een zonnescherm voor in de tuin zeker gaan leren kennen!

Knikarmschermen zijn in Nederland de bekendste zonneschermen voor in de tuin en hebben dit te danken aan de flexibiliteit. Het zit namelijk zo, deze schermen zijn redelijk compact, althans, ze kunnen eenvoudig worden ingeschoven op elk moment van de dag en nemen hierdoor weinig ruimte in beslag.

Knikarm zonneschermen zorgen ook nog eens voor schaduw in de tuin. Ligt je tuin op het zuiden, dan is de kans groot dat je tijdens de zomermaanden gedurende de gehele dag zon in de tuin hebt. Een schaduwplek kan dan ideaal zijn!

Elektrische knikarm zonnescherm

Een elektrische zonnescherm is handig, maar wat dacht je van een elektrische knikarmscherm? Een zonnescherm knikarm kan namelijk ook zeer eenvoudig elektrisch worden gemaakt en maakt het bedienen nog makkelijker!

Op deze manier kun je zonder al teveel moeite een schaduwplekje in de tuin creëren en vervolgens genieten van het heerlijke weer! Het bedienen van een elektrische zonnescherm kan via een afstandsbediening en via een schakelaar. Wat vind jij makkelijker? Er zijn veel mogelijkheden.

Deze schermen hebben nog wel meer voordelen, zo worden ze ook vaak multifunctioneel gebruikt om de zon te weren. Wanneer het scherm wordt uitgeschoven, wordt de zon die binnen in het huis valt natuurlijk ook geweerd, waardoor het binnen een stuk koeler blijft en je buiten ook nog eens een heerlijke plek maakt op het terras. Multifunctioneel dus!

Wat kost een zonnescherm tuin?

Er zijn natuurlijk verschillende types, maar nog een voordeel aan een zonnescherm met knikarm is dat deze ook nog eens zeer voordelig zijn. Je koopt ze namelijk bij zonweringbestellen al vanaf €596, waarmee het een van de goedkoopste aanbieders online is.

Wil je zelf de montage niet doen, dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om langs te gaan bij een zonweringspecialist in de buurt. De prijzen zullen dan alleen in veel gevallen wel een stuk hoger zijn!

Gerelateerde artikelen

Hekwerk in Breda laten plaatsen

In een laminaat showroom slaag je zeker!

Hoe kun je het beste kozijnen kopen?