Woning Ontwikkeling
Image default
Energie

3 tips om energieverbruik te verminderen

Tegenwoordig is het heel erg belangrijk om op je energieverbruik te letten. Zo kun je een kwh meter installeren om te weten hoeveel energie je daadwerkelijk gebruikt. Je hoeft hem alleen maar in een stopcontact te stoppen en het apparaat meet al je energie. Door dit inzicht kun je meer controle krijgen over je energieverbruik en deze zo nodig verminderen. Verder zijn er nog meer manier om je energieverbruik in huis te verminderen. Hieronder staan drie tips op een rijtje.

Verwarming

De verwarming is een van de grootste energieverbruikers in huis. Zorg ervoor dat je de verwarming uit hebt staan in ruimtes waar je je niet bevindt. Zet de verwarming ook uit wanneer je niet thuis bent. Als je een automatische verwarming hebt, is het belangrijk om te kijken wanneer deze aan gaat. Is het tijd gebonden? Dus gaat de verwarming automatisch om 7 uur ‘s ochtends aan? Of gaat het op temperatuur? Hier slaat de verwarming aan als hij onder een bepaalde temperatuur komt. Pas dit aan waar nodig. Zo kun je hem inzetten op 11 uur in plaats van 7 uur. Al helemaal wanneer je niet echt om 7 uur wakker wordt of op staat. 

Apparaten uit en niet op stand-by

Zorg ervoor dat je je stand-by gebruik vermindert of beperkt. De meeste apparaten, denk aan computers en televisies, verbruiken energie terwijl ze in stand-by staan. Wanneer je energie wilt besparen, is het verstandig om alle elektronische apparaten die je niet gebruikt, uit te schakelen. Je kunt ook naar stekkerdozen kijken waar niet is aangesloten. Voor het gemak laten we deze vaak aan staan, terwijl we ze helemaal niet gebruiken. Zet ze uit en bespaar energie. Hierdoor kun je geld besparen op je energierekening. Dit is een groot voordeel, vooral met de energieprijzen van vandaag de dag. Een ander voordeel hieraan is dat het ook helpt met klimaatverandering. Door energie te besparen, zorg je voor een gezondere aardbol. Energiebesparing is een super goede manier om milieuvriendelijk te zijn.