Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Uw nieuwe vloer mooi afwerken

U heeft net een mooie nieuwe vloer gekocht en deze wilt u graag zelf gaan leggen. Het is dan van belang dat de ondergrond strak is. Uw oude vloer moet dan geëgaliseerd worden. Het is noodzakelijk om dit te doen, omdat er anders grote problemen kunnen ontstaan. Bovendien is uw nieuwe vloer op deze manier mooi afgewerkt. Problemen die kunnen ontstaan zijn vochtproblemen, maar ook oogt uw nieuwe vloer niet strak en het aanbrengen van de nieuwe vloer is een stuk lastiger. Laat dus daarom voor een mooie afwerking van uw nieuwe vloer uw oude vloer egaliseren.

 

Voordelen

Als u de keuze maakt om uw vloer te egaliseren levert dat een aantal voordelen op. Het maakt hierbij niet uit of u een PVC vloer aanlegt of een cement dekvloer, het resultaat blijft hetzelfde. Uw nieuwe vloer oogt strakker en gelijkmatiger, de vlakheid wordt verbeterd en de ruwheid wordt weggenomen. Bij de vloer egaliseren worden tevens oude lijmresten verwijderd. Deze lijmresten kunnen een negatieve invloed hebben op uw nieuwe vloer. Daarnaast voorkomt het egaliseren van de vloer vochtproblemen en kunt u uw nieuwe vloer veel gemakkelijker leggen. Dit alles zorgt er uiteindelijk voor dat u zowel de kwaliteit als de levensduur van uw vloer aanzienlijk verlengt.

 

Zelf egaliseren

Mensen kiezen er vaak voor om de vloer zelf te egaliseren. Dit wordt vaak gedaan, omdat het dan geen kosten met zich meebrengt. Egaliseren is toch echt geen alledaagse klus en kan daarom vaak beter worden uitbesteed. Als u een speciaal bedrijf inhuurt zijn hier dan inderdaad kosten aan verbonden, maar uw nieuwe vloer zal veel mooier worden. Zelf egaliseren kan dus wel, maar wordt niet aangeraden.

 

Kosten laten egaliseren

Als u dan toch kiest voor het egaliseren van de vloer door een specialist zoals egaliseer.nl wilt u ook weten wat het kost. Ten eerste is de vloer egaliseren altijd maatwerk, waardoor er vooraf vrijblijvend een inventarisatie bij u thuis gedaan wordt. Zo heeft u een goede prijsindicatie. Het minimumbedrag per vierkante meter van een groot vloeroppervlak bedraag € 5,50. Dit geldt voor een normale zandcement dekvloer die moet worden geëgaliseerd met een dikte van 2 à 3 millimeter.

https://www.egaliseer.nl/