Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Nieuwe trap laten maken? Wat zijn de mogelijkheden?

Wil je een nieuwe trap laten maken, maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder, want in dit artikel nemen we je mee naar de wondere wereld van (maatwerk) trappen, het juweel van je woning!

Trappen: de juwelen van een woning

Wist je dat een trap bekendstaat als het juweel van je woning? Een mooie trap is dan ook een echte eyecatcher! Modern, klassiek en eigen ontwerpen, het kan allemaal. Ga je verhuizen of verbouwen en is je trap toe aan vernieuwing? Doe inspiratie op bij het lezen over prachtige zwevende trappen, maatwerk trappen en ontdek de bouwweetjes die komen bij het laten maken en plaatsen van jouw perfecte juweel.

Zwevende trappen

Zwevende trappen laten ruimtes ademen en zijn ideaal voor een modern en strak interieur. Door het idee van losse elementen wordt de uitstraling weer speels. Deze trappen worden voornamelijk bevestigd aan één zijde van een muur, maar deze kunnen ook zweven tussen twee muren. Onzichtbare beugels dragen de zwevende treden, waardoor er een ruimtelijk, luchtig en strak design ontstaat.

Bouwweetjes: de minimale dikte van de treden moet 14 centimeter zijn, maar het advies is om voor iets dikkere treden van 19 centimer te kiezen. Je kunt uit meerdere materiaalsoorten kiezen, maar de zwevende trap van hout blijft tijdloos en complimenteert je interieur op grandioze wijze.

Luxe (ambachtelijke) trappen

Een luxe (ambachtelijke) trap is een prachtige houten trap waarvan in ieder geval een van de leuningen met een ronding naar boven loopt. Je kunt deze in alle maten en vormen krijgen. Het is de klassieker onder trappen, hoewel geen luxe trap hetzelfde is! Van de treden, de vorm, de hoogte tot de leuning is dit uniek maatwerk, puur vakmanschap en geschikt voor iedere woning en interieurstijl.

Bouwweetjes: de luxe trap wordt perfect naar jouw stijl en smaak uitgevoerd en aangevuld. Zo kun je de treden bekleden met laminaat, vinyl of vloerbedekking en het prachtige houtwerk kan geolied, gebeitst of geverfd worden. Voor de ideale draai, rondingen en tred op de trap schakel je daarom een ervaren schrijnwerker in die perfect maatwerk levert!

 

Bovenkwart, halfslag, rechte steek en Z-trappen

Heb je een modern interieur en hou je van strakke lijnen? Dan is een zwevende trap misschien een optie, maar een luxe trap niet. Als je van trappen met strakke lijnen houdt, dan zijn er bovenkwart, halfslag, rechte steek en Z-trappen. De vormen zijn zoals de namen doen vermoeden! Je kunt deze als een dichte of (semi) open trap uit laten voeren, dat is afhankelijk van je wensen en interieurstijl.

Zo heb je kunnen lezen dat er bijna oneindig veel mogelijkheden zijn als je een nieuwe trap laat maken. Het allerbelangrijkst? Zoek een erkende en ervaren maatwerk specialist die de trap van jouw dromen ontwerpt, maakt en plaatst. Dan kan je iedere dag genieten van een prachtig juweel in huis!