Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

5 redenen om een elektrische haard te kopen

Met de nadering van het koudste seizoen van het jaar, zoeken we naar de beste oplossingen om ons huis gezelliger te maken. En om het comfort en de warmte te bereiken die de winter vereist, zijn open haarden de beste opties op de markt.

Tegenwoordig kunt je kiezen uit verschillende haardmodellen, waaronder het elektrische model eruit springt. In dit artikel presenteren wij de belangrijkste voordelen van het kiezen van een elektrische haard. Kijk hier eens naar!

1. Het gebruikt geen hout

Elektrische haarden maken het gebruik van brandhout, steenkool of andere verbrandings grondstoffen volledig overbodig.

Op die manier hebt je geen opslagruimte nodig om brandhout te bewaren, en hoeft je zich ook geen zorgen te maken over as die op de vloer is verspreid of roet dat zich in schoorstenen of muren heeft opgehoopt. In feite is het niet eens nodig om een schoorsteen te hebben.

2. Brandveiligheid

Omdat er geen verbranding van vaste materialen plaatsvindt, is er geen risico op brand of verbranding, omdat zelfs het beschermende glas niet warm wordt, wat een volkomen veilige optie is voor wie kinderen in huis heeft.

3. Eenvoudige installatie

De installatie van een elektrische haard is uiterst eenvoudig, aangezien er geen schoorstenen nodig zijn, en er geen ingewikkelde elektrische installaties nodig zijn. Gewoon een stopcontact van de juiste afmetingen, met een eigen stroomonderbreker voor meer veiligheid en een betere werking.

4. Het is een schone en ecologische verwarming optie

Elektrische haarden, ook wel ecologische haarden genoemd, stellen je in staat te profiteren van een verwarmings optie die sterk lijkt op die van traditionele haarden, maar zonder het ongemak van het kopen, opslaan en vervoeren van kilo’s hout in jouw huis.

Bovendien vereisen ze geen ijverig onderhoud en reiniging bij elk gebruik, waardoor ze een schone en milieuvriendelijke verwarming optie vormen.

Elektrische haarden hebben ook een (groot) extraatje: ze zetten 100% van hun energie om in licht en warmte.

5. Een elektrische haard is een realistische en elegante verwarming optie

Elektrische haarden zijn een steeds meer beschouwd element in de samenstelling en decoratie van een woning.

Het zijn mooie en moderne verwarmings opties die, visueel gezien, realistische beelden kunnen weergeven van houtblokken die worden verbrand of zelfs de onmiskenbare geluiden van knisperend hout.

Tegenwoordig worden onder meer 3D virtuele vlammen en LED lichtstralers gebruikt.