Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Tips voor een sfeervol huis

Afgelopen jaar heb ik mijn eerste huis gekocht in Enschede via Woonaccent makelaars Enschede. Het heeft even geduurd voordat ik sfeer in mijn huis kreeg, maar ik ben trots op het eindresultaat. De woonkamer is de plek in huis waar we de meeste tijd doorbrengen, maak het daarom extra sfeervol. Met de tips uit deze blog creëer je sfeer in je woning.

Kleurenpalet

Vaak wordt de fout gemaakt om voor een ‘veilige’ kleur te kiezen bij het inrichten van je huis. Het grootste verschil bereik je namelijk met een andere kleur. Door je muren te voorzien van een warme kleur, zorg je er namelijk voor dat je sfeer in huis brengt. Door verschillende tinten bruin te combineren creëer je een tint op tint. Hierdoor krijg je een ‘warme’ kamer.

Ronde vormen

Door ronde vormen toe te voegen in je huis wordt de ruimte zachter en gezelliger en zorg je voor balans. Voeg een aantal ronde accessoires toe aan je interieur en je hoekige huis wordt hierdoor sfeervoller. Kies voor ronde of ovale woonaccessoires zoals kussens, bloempotten, vazen, lampen of een vloerkleed.  Ook kun je kiezen voor ronde meubels of bijzettafels, hierdoor doorbreek je het hoekige in je woning.

Verlichting

Verlichting is één van de basis factoren om gezelligheid te creëren in je woning. Naast de standaard verlichting zoals hanglampen of spotjes is het ook belangrijk om na te denken over sfeerverlichting. Denk hierbij aan een vloerlamp naast de televisie of een wandlampje boven je bankstel. Hierdoor zorg je voor meer gezelligheid in je woning.

Accessoires

Woonaccessoires zorgen er uiteindelijk voor dat je de woonkamer echt sfeer geeft. Zonder decoratie in je woning is het namelijk niet gezellig. Kussens, een dekentje, een vloerkleed of planten hebben veel invloed op sfeer in je woning. Zelf heb het grootste deel van mijn woonaccessoires gekocht bij Perfect Interios Delden. Ik had een moodboard gemaakt met de stijl die ik wilde hanteren in mijn huis. Dit was erg handig bij het uitzoeken en combineren van accessoires, en zal ik iedereen dan ook aanraden om mee te nemen tijdens het uitzoeken van woonaccessoires.