Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Houd je huis koel met deze 3 budget tips!

Met de warme dagen is het erg lastig om je huis koel te houden. Zo stijgen de temperaturen al snel naar de 30 graden binnen en dat is natuurlijk niet fijn. Je kunt niet meer ontspannen binnen en slapen is ook een ramp. Van dat geplak wordt niemand blij en daarom zullen wij jou 3 tips geven hoe je jouw huis en hoofd koel kan houden in de warmte.

 

Ramen blinderen

Dit is één van de belangrijkste en best werkende opties. Het blinderen of tinten van je raam zorgt ervoor dat het licht en de warmte niet volledig kan binnendringen. Om je ramen te beplakken kun je zonwerend folie gebruiken. Zoals de naam al vermeld houdt het dus de zon tegen maar ook gelijk de warmte. Je hebt tegenwoordig niet alleen effen zonwerende folies maar ook zijn ze er tegenwoordig met printjes. Dat is natuurlijk veel leuker dan de effen folies. Let er wel op dat als je dubbelglas of HR+(++) beglazing hebt dat hier geen normale folie op geplakt kan worden. In de specificaties moet echt vermeld zijn dat het geschikt is voor deze types beglazing.

 

Ventilatoren

Ook een fijne oplossing is om een ventilator neer te zetten. Dit zorgt er natuurlijk niet voor dat het kouder wordt in huis maar het zorgt wel voor een lekker briesje. Vooral bij slapen is dit erg fijn omdat je zo toch het idee hebt dat het wat koeler is. Laat de ventilator wel heen en weer bewegen want als deze constant op jou gericht staat kan dit zorgen voor nekklachten. Ook is het een goed idee om flessen water in te vriezen en deze voor de ventilator te zetten, dit zorgt voor meer koele wind. Wel is het handig om de flessen in een bak te zetten of er een handdoek onder te leggen. Door het smelten kan er namelijk condens ontstaan en dan wordt het een aardig waterballet in huis.

 

Gebruik zo min mogelijk apparatuur die warm worden

Omdat het al zo heet is in huis is het niet verstandig om veel apparatuur te gebruiken of aan te zetten in huis. Het gebruik van lampen en kaarsen kan bijvoorbeeld veel warmte afgeven. Met de zomerdagen is het langer licht dus dan heb je deze ook niet nodig. Heb je een tuin of balkon en zit je daarom eigenlijk alleen maar buiten? Dan kun je wel een muggenkaars neerzetten, heb je gelijk licht en ben je van de muggen af! Ook is het uitgebreid koken altijd leuk om te doen maar met de hete dagen zal je huis alleen nog maar meer opwarmen. Zorg er daarom voor dat je niet te lang in de keuken staat. Wat ook leuk is om in je tuin een paar branders te zetten waar je op kan koken. Maar BBQ’en met dit weer is natuurlijk ook geen straf.