Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

6 Tips voor het uitkiezen van een schilder

Het laten schilderen van je huis kan best een grote investering zijn. Je wil dan ook niet dat je met een ongewenst resultaat komt te zitten. Bovendien: goed schilderen is meer dan een beetje verf aanbrengen. Het is een heus vakwerk. Belangrijk daarom is dat je een schilder inhuurt die verstand van zaken heeft en professioneel te werk gaat. Voor hulp bij het uitkiezen van een geschikte schilder, lees je hier 6 tips.

Tip 1: vergelijk verschillende offertes
Voordat je een schilder aanneemt, is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken. Op die manier kun je een schilder kiezen die goed past bij je budget, voorkeuren en wensen. Laat je hierbij niet misleiden door de prijs. Immers, misschien kun je beter één keer iets meer betalen voor vakmanschap dan dat je voor een prikkie half werk geleverd krijgt en vervolgens meer geld kwijt bent omdat je het al snel weer opnieuw moet laten schilderen.

Tip 2: check de achtergrond van de schilder
Om er zekerder van te zijn of een schilder echt een vakman is, zoals Henk van den Brand, kun je zijn achtergrond checken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar afgeronde opleidingen of recensies van anderen over de schilder. Ook kun je kijken of de schilder een keurmerk voert om te bepalen of de schilder aan bepaalde vastgestelde kwaliteitseisen voldoet. Belangrijke keurmerken zijn VGO keur, AF erkende schilder en De Betere Schilder.

Tip 3: huur een lokale schilder in
Het voordeel van een lokale schilder is dat hij of zij minder ver moet reizen om bij je te komen en dus minder kilometerkosten maakt vergeleken met een niet-lokale schilder. De minder lange reistijd maakt ook dat hij of zij op een dag eerder te werk kan gaan en dus sneller klaar is met het werk. Kom je bijvoorbeeld uit Brabant, dan kun je gaan voor een schilderbedrijf als Flipsen Schilderwerken. Kom je uit Gelderland, dan is schilderbedrijf Henk van den Brand misschien een betere optie.

Tip 4: bied zoveel mogelijk klusjes aan
Voordat je een schilder inhuurt, is het verstandig om goed te bekijken wat er in je huis allemaal aan een schilderbeurt toe is. Immers, de prijzen van het schilderwerk worden relatief goedkoper als een schilder efficiënt te werk kan gaan. Als je bijvoorbeeld alleen de kozijnen laat schilderen is dit relatief duurder dan wanneer je ook de deuren laat doen. Kijk daarom goed wat er allemaal moet gebeuren, zodat je voor al deze klussen één offerte kunt laten opstellen en misschien wel wat kwantumkorting kunt krijgen.

Tip 5: bespaar kosten door zelf wat voorwerk te doen
Je kunt wat geld besparen door de schilder te helpen met het voorwerk. Zo kun je zelf de kozijnen schoonmaken voordat het schilderwerk gedaan wordt, je kunt zelf misschien wel sauzen, je kunt zelf oude behanglagen of verflagen verwijderen en je kunt zelf gaten in de muur of kozijnen opvullen. Op die manier hoeft de schilder minder te doen en dus ook minder geld te rekenen.

Tip 6: maak duidelijke afspraken
Zodra je concrete afspraken maakt met de schilder, wordt de kans op miscommunicaties of ongewenste resultaten kleiner. Het is fijn als de schilder zijn werkzaamheden zo uitgebreid mogelijk in de offerte heeft staan. Dit komt vooral van pas als er iets niet naar wens is gegaan. Dan heb je altijd de offerte om op terug te vallen. Dingen die vastgelegd kunnen worden zijn het materiaalgebruik, hoeveel lagen de schilder gaat aanbrengen, hoe lang de klus gaat duren en natuurlijk hoeveel de klus kost.