Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

8 tips voor het verhuren van je huis aan expats

Wil jij graag je woning ter beschikking stellen aan expats? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken! Een woning verhuren aan een expat kan namelijk erg aantrekkelijk zijn als je bijvoorbeeld zelf een wereldreis wil gaan maken (al kan ik me niet voorstellen dat je Nederland uit wil). Het verhuren van een woning aan een expat is aantrekkelijk omdat je weet hoe lang ze in Nederland verblijven en daarbij een stabiel inkomen hebben. Maar waar moet je rekening mee houden bij het verhuren aan een expat? Wij geven je 8 tips.  

  1. Zorg voor een goede presentatie  

Allereerst zijn goede foto’s van belang. Plaats zeker 15 tot 20 foto’s online van goede kwaliteit. Als de presentatie in orde is, wordt de woning ook serieuzer genomen. Verder vergroot je de kans op verhuur wanneer je een neutrale uitstraling hebt. Dit komt doordat smaak natuurlijk erg persoonlijk is. Wil jij bijvoorbeeld je huis verhuren in Utrecht? Noem dan ook zeker alle voordelen van de stad Utrecht op! 

  1. Stel een duidelijk en juridisch contract op 

Je wil niet voor onverwachte verrassingen komen te staan als jij op de Seychellen aan het strand ligt. Een contract met voorwaarden die jij belangrijk vindt, is dan ook zeker van belang. Denk hierbij aan het wel of niet toestaan van huisdieren, maar ook of er geboord mag worden in de muur voor een schilderij. Ook zaken als wie betaalt er voor eventuele schade moeten in het contact komen.  

  1. Vraag borg 

Houd altijd rekening met onvoorziene kosten en vang deze op door borg te vragen. Een woning komt overigens ook serieuzer over wanneer er borg wordt gevraagd. Zou jij namelijk zelf reageren op een woning in het buitenland zonder borg? 

  1. Inclusief of exclusief huren  

Indien je gaat verhuren aan expats, lopen vaak de contracten van gas, water en licht door. De meeste huurders kiezen hiervoor, maar je kan natuurlijk ook je woning exclusief verhuren. Inclusief huren heeft voor expats vaak wel de voorkeur, vooral omdat het lastig is om gas/water/licht-contracten voor een niet-Nederlands sprekend persoon te regelen.  

  1. Kaal of gemeubileerd opleveren 

Een expat geeft vaak de voorkeur aan gemeubileerd huren, zodat zij niet al deze spullen hoeven aan te schaffen of over te verhuizen. Een nadeel is wel dat de expat gebruik maakt van jouw meubilair. Denk hier daarom ook goed over na! 

  1. Financiële check 

Je wil graag iemand jouw woning laten verhuren die ook daadwerkelijk de huur kan betalen. Je kan daarom aan de huurder een recente loonstrook vragen zodat je een beeld hebt van de financiën van de huurder. Zo ben je er meer zeker van dat de expat de huur kan betalen. 

  1. Geef verhuur door 

Geef tijdelijke verhuur door aan verschillende instanties, zoals de VvE, hypotheekverstrekker en belastingdienst. Dit is overigens verplicht!  

  1. Verzekering 

Sommige verzekeraars bieden geen dekking wanneer de woning wordt onderverhuurd. Lees daarom de polis van je inboedel- en opstalverzekering goed door. Het is ook aan te raden om de huurder zich te laten verzekeren van een eigen opstal- en inboedelverzekering. Dit kan ook als voorwaarde meegenomen worden in het huurcontact.  

Alle tips doorgenomen? Dan ben jij klaar om jouw woning te verhuren aan een expat! 

https://www.starthousing.nl/77-e1a9/huis-verhuren-utrecht