Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

De beste business tips van Marcus Anthony Lemonis!

Wie kent hem niet? Marcus Anthony Lemonis, Amerikaanse zakenman en investeerder. Hij is bij velen bekend van het programma The Profit. Een programma waarin hij mkb-ondernemers verder helpt. Vaak helpt hij ze een faillissement te voorkomen. Wil jij weten wat de beste regelmatig terugkerende tips zijn? Lees het hier.

Weet wat de marges zijn op jouw producten

Het is echt wonderbaarlijk hoeveel ondernemers geen idee hebben wat een product nu eigenlijk kost, qua inkoop en overige kosten. Het komt regelmatig voor dat een ondernemer daardoor producten onder de kostprijs verkoopt.

Goede voorraad

Nog zo’n verhaal. De voorraad. Veel ondernemers ruimen de producten niet op die niet goed verkopen. Ze liggen maar in het magazijn. Dit is op twee manieren duur. Zo is er geen ruimte voor de producten die wel goed lopen en het is kapitaal waar je niks mee doet. Wat je dan moet doen? Dat is zorgen dat het opgekocht wordt door een andere partij, desnoods iets onder de kostprijs, want nu is het geld sowieso al weg. Bovendien heb je zo ruimte.

Het voordeel is ook dat je het geld, dat je nu er toch nog uit hebt weten te halen, kunt gebruiken voor de artikelen die veel verkocht worden, maar waar je geen geld had voor productie en geen ruimte voor in het magazijn.

Mensen maken het bedrijf

Business is mensenwerk. Marcus weet altijd snel de onderlinge verhoudingen in een bedrijf te doorzien. Hij ziet waar het niet stroomt. Waar de verhoudingen de ontwikkeling van het bedrijf in de weg staan. Nu heeft niet iedereen het geluk dat er een Marcus op bezoek komt, hoewel je hem natuurlijk altijd kun uitnodigen. Misgeschoten is immers altijd mis. Maar, als Marcus niet kan, dan kun je altijd wel een goede business coach in huren die ook op dit vlak kan helpen.

Showroom verlichting

Zo vaak ziet Marcus dat het hier misgaat: bij de presentatie. De showroom verlichting is niet goed, er ligt rommel bij de entree, er zijn afgebladderde reclameborden etc. Het is zo belangrijk om te zorgen voor zaken zoals goed showroom verlichting. Met goede showroom verlichting maak je namelijk jouw product aantrekkelijk voor jouw klanten. Een biefstuk presenteer je ook niet op een kartonnen bordje, toch?

https://firefly.online/showroom-verlichting/