Woning Ontwikkeling
Image default
Dienstverlening

8 vragen die u moet stellen voordat u een makelaar inhuurt

Een makelaar inschakelen lijkt misschien een simpele klus, maar er zijn toch een aantal vragen die u zichzelf moet stellen voordat u een makelaar inhuurt. Denk bijvoorbeeld aan waar u een makelaar wilt inschakelen. Wilt u een makelaar Hellevoetsluit? Dan bent u bij Voorne makelaars aan het juiste adres. Hieronder staan 10 vragen die u moet stellen voordat u een makelaar inschakelt.

1. Hoe lang bent u al makelaar?

Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de agent de nodige ervaring en kennis heeft om u te helpen bij het proces van het kopen of verkopen van een huis.

2. In welke gebieden bent u gespecialiseerd en wat voor soort woningen behandelt u meestal?

Het is belangrijk om te weten of de agent gespecialiseerd is in het gebied waar uw woning zich bevindt, en of hij/zij vertrouwd is met het werken met verschillende soorten eigendommen, zoals woningen met meerdere eenheden, appartementen, herenhuizen en eengezinswoningen.

3. Welk type marketing gebruikt u om uw aanbiedingen te promoten?

Het is belangrijk te weten hoe een agent van plan is uw eigendom op de markt te brengen, zodat hij potentiële kopers kan aantrekken en het snel kan verkopen.

4. Bent u bekend met de lokale bouwvoorschriften en regelgeving?

Makelaars moeten goed op de hoogte zijn van de plaatselijke wet- en regelgeving bij de behandeling van een onroerendgoedtransactie, zodat deze soepel en legaal verloopt.

5. Biedt u een kopers overeenkomst of andere vormen van vertegenwoordiging?

Afhankelijk van welke kant van de vastgoedtransactie u zich bevindt, kan het voor beide betrokken partijen gunstig zijn als een makelaar een vorm van vertegenwoordiging aanbiedt bij de omgang met elkaar, zodat alle rechten en belangen tijdens het hele proces worden beschermd.

6. Hoeveel woningen heeft u het afgelopen jaar verkocht?

Weten hoe succesvol een makelaar is geweest in het helpen van klanten sluiten deals zal inzicht geven in hun vaardigheden en kennis niveau als het gaat om de behandeling van een breed scala van onroerend goed transacties.

7. Welke middelen heeft u beschikbaar voor potentiële kopers of verkopers op zoek naar meer informatie?

Een goede makelaar moet toegang hebben tot middelen zoals actuele marktanalyserapporten, schattingen van de woningwaarde, leningscalculators, enz., die kopers/verkopers kunnen helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen tijdens het hele proces.

8. Beschikt u over certificeringen of aanduidingen van nationale of lokale verenigingen met betrekking tot onroerend goed?

Het hebben van bepaalde certificeringen of aanduidingen van betrouwbare organisaties kan aangeven dat een agent verder is gegaan dan de industrienormen om beter op de hoogte te zijn van de beste praktijken bij het vertegenwoordigen van kopers/verkopers in specifieke markten of regio’s in het land.