Woning Ontwikkeling
Image default
Verbouwen

Betonvloer egaliseren

Wanneer je een nieuwe vloer wil aanschaffen dan is het verstandig om eerst je betonvloer te egaliseren. Door dit te doen zorg je ervoor dat de ondervloer weer glad en recht is. Na het egaliseren van je betonvloer is het makkelijker om een nieuwe vloer zoals laminaat, parket of vloerbedekking vlakker aan te brengen.

Moeilijke klus?

Een betonvloer egaliseren is niet zo heel makkelijk als het lijkt. Er bestaan verschillende manieren om een betonvloer te egaliseren. Het is wel belangrijk om te weten dat als je geen ervaring hebt in het egaliseren dat het altijd mis kan gaan. als je echt een perfect resultaat wilt dan is het nog altijd aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer is het tijd om een betonvloer te egaliseren?

Een betonvloer egaliseren kun je doen vanaf dat je ziet dat er oneffenheden zijn, bij een verzakking en als de betonvloer ongelijk is. De meeste egaliseren hun betonvloer ook als ze merken dat het beton te ruw is of dat de kwaliteit van het beton niet goed is.

Kosten besparen

Natuurlijk wilt niemand hele duren prijzen betalen om een betonvloer te egaliseren en willen ze liefst binnen hun budget blijven. Het is mogelijk om te besparen op de kosten, de vraag is dan, hoe?

De meest simpele weg is door verschillende offertes met elkaar te vergelijken. je kan op het internet opzoek gaan naar verschillende bedrijven of professionals die goed zijn in hun vakmanschap en een offerte aanvragen om die vervolgens te vergelijken.

Hoe een betonvloer egaliseren?

Wil je toch zelf je betonvloer egaliseren? Dan is het belangrijk om onderstaande punten eens goed door te nemen.

  1. Zorg dat de ondergrond stof- en vetvrij is gemaakt.
  2. Maak gebruik van een primer voor de hechting.
  3. Zorg dat de egaline klont vrij aangemaakt wordt.
  4. De grote gaten dichtmaken met cement.
  5. Giet voorzichtig de egaline uit de emmer op de vloer.
  6. Smeer heel rustig de egaline uit zodat het kan vloeien.

Het is erg belangrijk om de ondergrond eerst te behandelen met een primer, dit zorgt voor een optimale hechting en zuiging van het nieuwe materiaal.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-betonvloer/

Gerelateerde artikelen

De juiste vloertegels kiezen

Vloeren van topkwaliteit koopt u bij deze vloerenwinkel in Brabant

Over welke eigenschappen beschikken scharnierschroeven?