Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Dakdekker inschakelen voor dakinspectie

Dakinspectie laten uitvoeren

Het laten inspecteren van het dak kan een hoop gedoe in de toekomst voorkomen. Wanneer er bij een inspectie een aantal zwaktes naar boven komen, kunnen deze door de dakspecialist wellicht direct worden verholpen. Zelf hebben wij via Dakwerken de Jong zo een inspectie laten uitvoeren.

Een dakinspectie kan vaak ook worden gecombineerd met het schoonmaken van het dak, zeker in het geval van een plat dak. Deze kan bij de afvoer namelijk nogal eens verstopt raken door bladeren, het is dan een kleine moeite om deze even te laten verwijderen.

Kosten van een dakinspectie

Een inspectie wordt vaak gratis uitgevoerd en anders is het goed om vooraf de kosten door te nemen. Als dakdekker is het natuurlijk een service die verleend kan worden om op die manier ook weer nieuwe (toekomstige) klanten binnen te halen.

Vraag bij de dakdekker altijd naar de mogelijkheden. Om de kosten echt laag te houden is het daarom slim om wel een dakdekker uit de regio te vragen. Anders is het logisch dat de voorrijkosten in rekening gebracht zullen worden en dit maakt het al snel minder interesssant.

Lekkage laten onderzoeken

Heeft u last van een lekkage (op bitumen dak), maar heeft u niet direct een idee waar deze vandaan kan komen? Dan is het mogelijk om een lekdetectie uit te laten voeren. Hierbij gaat de dakdekker op zoek naar een opening waar de regen doorheen kan komen. Dit kan echter heel klein zijn en hierdoor lastig op te speuren. Soms is het zelfs niet mogelijk om het lek visueel te zien. Hiervoor heeft een specialist dan ook de juiste materialen die de kleinste lekkages kunnen opsporen.

Het vervolg is om het lek daarna zo snel als mogelijk te laten dichten. Mogelijk dat de dakdekker direct op locatie al kan oplossen. Mocht dit niet het geval zijn, vraag dan naar de planning van de dakdekker en ook gelijk naar de bijbehorende kosten.