Woning Ontwikkeling
Image default
Verbouwen

De voordelen & nadelen op een rij van de PVC vloer

PVC vloeren hebben, net als alle andere soorten vloeren, zowel voor- als nadelen. Het is belangrijk om een volledig beeld te krijgen voordat u een beslissing neemt. Laten we enkele van de belangrijkste voordelen van vinyl bekijken.

De voordelen van de tegels

PVC vloeren zijn relatief eenvoudig te installeren, wat een groot voordeel kan zijn. Zowel vinyl planken als vinyl tegels, zoals Moduleo Jetstone 46982 PVC, kunnen als een zwevende vloer worden geïnstalleerd. Als u zich afvraagt wat een zwevende vloer is, dan is dat een installatie methode waarbij gebruik wordt gemaakt van in elkaar te klikken delen, zodat het oppervlak niet met lijm of spijkers aan een ondervloer hoeft te worden bevestigd. 

De nadelen 

Als u de nadelen van een zwevende vloer niet ziet zitten, kunt u altijd nog een PVC vloer kopen die wordt vastgelijmd of los wordt gelegd.

Een van de nadelen van deze twee installatiestijlen is dat PVC vloeren moeilijk te verwijderen zijn. 

Het is niet gemakkelijk om gelijmde planken eruit te trekken zonder ze te beschadigen. En bij zwevende klikvloeren moet u de hele vloer uit elkaar halen als u een enkele beschadigde plank of tegel wilt repareren. Dat kan een heel gedoe zijn!

Voordelen imitatie hout

Er zijn een aantal ongelooflijke imitatie houten vloeren op de markt-RevWood, hennep vloeren-zelfs de beste kurkvloer staat hoog op de lijst. 

Maar vinyl is een van de meest betaalbare opties die er zijn, dus het is een goede plek om te beginnen als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke keuze. 

Waterdicht

Als u naar vloeropties hebt gekeken, weet u dat de variëteit opwindend is, maar wat onderscheidt de beste merken vinyl planken vloeren van elkaar? 

Het grootste verschil tussen vinyl planken en laminaat (de twee meest voorkomende imitatie-hout opties) is het feit dat vinyl waterdicht is. 

De meeste andere imitatiehouten vloeren zijn niet waterdicht. Een van de nadelen van kurkvloeren is bijvoorbeeld dat het water kan absorberen. Dit is een groot voordeel als het gaat om het kiezen van vinyl.

Vergeet ook niet dat waterbestendig en watervast verschillend zijn. U kunt een aantal waterbestendige houten vloeren vinden, maar geen enkele zal volledig waterdicht zijn. Teakvloeren, bijvoorbeeld, zijn waterbestendig dankzij de natuurlijke harsen en oliën. Maar het is zeker niet waterdicht.

Groot nadeel

Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke vloer, zult u vinyl niet bovenaan de duurzaamheidsranglijst vinden staan. Omdat PVC plastic is, zijn er veel grondstoffen nodig om het te produceren en het is minder goed te recyclen dan andere opties. 

Het gaat ook niet zo lang mee als andere keuzes zoals essenhouten vloeren of ander hardhout, omdat massief hardhout kan worden overgeschilderd voor tientallen jaren gebruik.

Voordeel & duurzaamheid

Als u op zoek bent naar duurzaamheid, zijn PVC-vloeren een uitstekende keuze. Luxe vinyl planken en tegels behoren tot de meest krasbestendige vloeropties die er zijn. 

Dus of u nu kinderen heeft die door uw huis rennen, honden die over uw vloer worstelen, of gewoon ruimtes waar veel mensen komen, vinyl vloeren zijn zeker het overwegen waard. Zelfs de meest duurzame houten vloeren kunnen qua duurzaamheid niet tippen aan luxe vinyl. 

Nadeel met kwaliteitsproblemen

Zoals met de meeste winkelbeslissingen, moet u altijd beoordelingen lezen voordat u een product koopt. Er zijn enkele vinylopties van lage kwaliteit op de markt, en het is belangrijk om deze te vermijden. Voorbeeld: De beoordelingen van Pergo Extreme zijn uitstekend. Recensies over LifeProof vloeren (het huismerk van Home Depot) daarentegen… niet zo goed.

Pro tip: een van de gemakkelijkste manieren om een PVC vloer van hogere kwaliteit te vinden is te kijken naar de dikte van de slijtlaag. Een minimum van 12 mils dikte wordt aanbevolen voor residentiële gebouwen. Een andere manier om een product van hoge kwaliteit te vinden is uw plaatselijke vloerenwinkel.

https://vloerenbaas.nl/pvc-vloeren/kennisbank/voordelen-en-nadelen/