Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

De beste drempelhulp voor jou

Drempels kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Vooral wanneer er iets met wieltjes over de drempel moet rollen. Dan hebben we het over een rollator, scooter, kruiwagen, heftruck etc.

Om de extra inspanning om over de drempel heen te rijden te verlichten, kan een drempelhulp een goede oplossing zijn. Er zijn verschillende types drempelhulpen verkrijgbaar, we gaan in dit artikel hier iets over uitleggen.

Verschillende soorten drempelhulpen

Een drempelhulp heb je in verschillende soorten, omdat er verschillende redenen zijn om een drempelhulp te gebruiken. De een is zwaarder en steviger, maar de andere is misschien gemakkelijker mee te nemen. De verschillende soorten drempelhulp zijn:

– Rubberen drempel platen

– Metalen drempel platen

– Mobiele drempel platen

– Verstelbare drempel platen

De meeste populaire drempelhulp is de rubberen. De rubberen plaat heeft namelijk een relatief hoog gewicht, waardoor de plaat goed blijft liggen. Het stroeve oppervlak zorgt ervoor dat de oploper een goede grip heeft. Deze drempelhulp wordt voornamelijk gebruikt om permanent te blijven liggen, vanwege het gewicht.

Wanneer een drempelhulp voor onderweg wordt gekozen, is dit meestal van metaal. Deze platen zijn lichter dan de rubberen uitvoeringen. Aluminium oplopen kunnen gemakkelijk inklapbaar zijn en worden voorzien van handvaten. De bovenzijde is vaak voorzien van een anti slip profiel, voor goede grip, zoals bij traanplaat.

Drempelhulp in de industrie

In de industrie wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van drempelhulpen. Gebruikers van een karretje of heftruck, ervaren een schok iedere keer als zij over een drempel gaan. Een drempelhulp maakt deze schokbelasting aanzienlijk lager. Dit kan medische problemen in de toekomst voorkomen.

Daarnaast is het ook een stuk veiliger om met een drempelhulp te werken. De goederen op de heftruck of een karretje kunnen bij de schok van een drempel vallen. Dit kan voor zeer onveilige situaties zorgen. Er zijn al rubberen oplopen die geschikt zijn voor heftrucks met gewichten tot 10.000 kilo.

https://drempelhulp.com/