Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

De beveiliging van jouw tuin tegen inbraak

Het installeren van een beveiligingssysteem bij je thuis is een fantastische eerste stap om jouw huis veiliger voor jouw gezin te maken. Je zult waarschijnlijk, vanaf het moment dat je het voor de allereerste keer activeert, gemoedsrust ervaren. Een beveiligingssysteem is echter slechts één laag van een uitgebreid beveiligingsplan. Eén van de doelen van een beveiligingsplan is om het binnendringen van jouw huis zo moeilijk en zo tijdrovend mogelijk te maken. Op deze manier zal de inbreker het eerder opgeven en doorgaan naar een gemakkelijker doelwit of gepakt worden omdat het hem te veel tijd kostte, waardoor de politie voldoende tijd had om ter plaatse te komen.

 

Om de tijd, die een inbreker nodig heeft om jouw huis binnen te dringen te verlengen, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om het inbreken in jouw huis moeilijker te maken. Ten eerste moet je beveiligingslichten aan de buitenkant van jouw huis installeren. Inbrekers houden niet van licht en zullen eerder een doelwit kiezen dat donker is, dan een doelwit dat verlicht is als een landingsbaan. Verlichting is in termen van een betere beveiliging jouw eerste verdedigingslinie. Hoe lichter jouw tuin is, hoe veiliger het is.

 

Vervolgens is een opritverklikker een mooie aanvulling op elk beveiligingssysteem. Dit onderdeel laat de huiseigenaar weten wanneer een voertuig de oprit oprijdt. Met een dergelijke melding kan een inbreker de bewoners van het huis niet besluipen omdat ze weten dat er buiten iets gaande is. Nogmaals, dit verhoogt ook voor de hulpverleners de tijd om te reageren omdat ze waarschijnlijk zullen worden opgeroepen zodra het alarm op de oprit afgaat.

 

Zorg ervoor dat bomen, heesters en struiken, die dichtbij het huis staan, worden teruggesnoeid tot het punt waarop niemand zich erachter kan verschuilen. Hoewel dichte groenvoorzieningen esthetisch mooi zijn en de huiseigenaren veel privacy kunnen bieden, geeft het ook aan inbrekers diezelfde privacy zodat zij hun criminele activiteiten, zonder gezien te worden, rustig kunnen uitvoeren.

 

Installeer een poort of een schutting met een goed sluitsysteem. Hierdoor zullen de inbrekers sneller voor een andere woning kiezen als het te tijdrovend is om bij jou in te breken.

 

Het implementeren van verschillende beveiligingslagen, die de inbreker zou moeten omzeilen om jouw huis binnen te kunnen dringen, zal jouw kansen echter vergroten om geen slachtoffer van vermogensdelicten te worden.

 

Lees meer over beveiligingssysteem hier – https://www.slotenmaker-24.nl/nl/slotenmaker-bergen-op-zoom-1518.html