Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

De draadloze besturing van de bovenloopkraan

Wanneer je groot of zwaar materiaal gaat heffen moet de lading tegelijkertijd worden gehesen door bovenloopkranen. Soms is dat een bovenloopkraan, maar vaak zijn het er ook wel drie of vier. Deze kranen moeten dan allemaal tegelijk worden aangestuurd. Werkt een bovenloopkraan op die manier? Dan noemen we dat ook wel de tandemmodus. In de tandemmodus is de bediening van de bovenloopkraan vaan met een radiografische afstandsbediening. De radiografische afstandsbediening dient dan als hoofdzender die de bediening van de bovenloopkraan doet.

 

Goed zichtveld

Op ieder gewenst moment kan de bestuurder met de afstandsbediening de bovenloopkraan besturen. Voorwaarde is wel dat er een goed zichtveld is en dat het vanaf een veilige afstand gedaan wordt. Voor een betrouwbare aansturing in de tandemmodus moet de veiligheid van de communicatie tussen de bovenloopkranen gegarandeerd zijn. Om hier zeker van te zijn moeten alle draadloze besturingssystemen voldoen aan de Europese richtlijnen.

 

Stoppen

De bovenloopkraan stopt automatisch wanneer deze op de juiste manier wordt aangestuurd. In de meeste gavallen is het zo dat wanneer een bovenloopkraan de eerste eindstandmelder bereikt, deze synchroon gaat met de rest van een hoge naar een lage snelheid. Als de laatste eindstandmelder wordt geactiveerd dan stopt de toepassing meteen automatisch. Let erop dat de bovenloopkranen dus altijd moeten worden gesynchroniseerd zodat alles wat getild is niet kan vallen. Zo kunnen er ook geen ongelukken gebeuren. Let ook op de heflimiet.

 

Afstandsbediening aanschaffen

Wil je de bovenloopkraan ook met een afstandsbediening gaan besturen?  Dan kan Hetronic misschien helpen. Zij bieden veel draadloze besturingen aan. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een rupskraan, autokraan, havenkraan of een ander soort kraan. Dit merkt biedt over het algemeen oplossingen voor ieder soort kraan. Er zijn verschillende afstandsbedieningen op de markt. Zo is er altijd wel een afstandsbediening geschikt voor jouw bovenloopkraan.

https://www.hetronic.nl/radiografische-besturingen/kranen/