Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Waterbesparende douchekop die energie bespaart

Gemiddeld gebruiken we per persoon in Nederland meer dan honderd liter water per dag. Veertig procent daarvan wordt onder de douche gebruikt. En dat kan een heel stuk minder. Niebla heeft een waterbesparende douchekop die vijftig procent water bespaart. Dat scheelt je per persoon bijna 25 liter water per dag. Dat is bijna tienduizend liter per jaar per persoon.

Waterbesparende douchekop in paar maanden terugverdiend

Zo gebruik je dus een heel stuk minder water. En wat denk je van het opwarmen van het water? Al die liters hoeven natuurlijk ook niet meer warm gemaakt te worden. Dat scheelt enorm veel energie. En bij elkaar opgeteld heb je het geld dat je besteed aan de aanschaf van de waterbesparende douchekop binnen drie of vier maanden weer terug. En vanaf dan ga je dus eigenlijk geld verdienen aan onder de douche staan. 

Minder water, meer comfort.

Mensen denken vaak dat een waterbesparende douchekop installeren hen minder douchecomfort gaat geven. Maar de technologie die gebruikt wordt in de Niebla douchekop laat waterstralen op elkaar botsen. Dat laat per seconde 300.000 kleine waterdruppels ontstaan. En die creëren samen een soort nevel met druppeltjes van klein volume maar met groot oppervlak. Daardoor voelt het alsof je juist meer water op je lichaam krijgt.

Waterbesparende douchekop ervaringen

Zo reageren mensen die de waterbesparende douchekop van Niebla gebruiken:

  • “Je merkt dat deze echt veel minder water gebruikt, maar toch fijn doucht. We zijn al na een week gewend.”

  • “De douchekop heeft een bepaalde techniek van sproeien, wat ik echt als zeer prettig ervaar als ik sta te douchen.”

  • “Douche straal voelt niet anders volgens onze “douche verslaafde” pubers. Dus blijkbaar is zuiniger douchen zonder verlies van genot wel mogelijk.’

  • “Goedgekeurd door het hele gezin. Geen comfortvermindering, in tegendeel, en wel een significante besparing.”

  • “Doucht weer als een normale douche, dat was ons doel! Verder hebben we niet het idee dat er te weinig water uitkomt.”

Bespaar water en energie tegelijkertijd

Een huishouden van vier mensen die een waterbesparende douchekop gebruiken zorgen met z’n allen samen voor besparing van energie die door 8 zonnepanelen opgewekt wordt. Zo bespaar je met gemak en zonder dat je er erg in hebt grote hoeveelheden water en energie. Goed voor je portemonnee en het milieu.