Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

De hoogwerker, een musthave voor ieder bouwbedrijf!

Een plateaulift/hoogwerker is een verhoogd voertuig waarmee werknemers veilig van de grond kunnen komen om werkzaamheden aan een hoog gebouw uit te voeren. Dit bouwmachines heeft een platte bak die meestal groot genoeg is om één tot twee personen binnen te laten staan. Het platform wordt verhoogd door een combinatie van touwen en kettingen.

De meest bekende type hoogwerkers

De meest voorkomende soorten platformliften zijn telescopisch, giek en omhoog kantelbaar. Telescopisch is een soort platformframe dat wordt ondersteund door twee frames die aan elk uiteinde zijn verbonden door een aantal touwen of kettingen. De giekstijl kan met een giekhoogwerker tot de gewenste hoogte worden gehesen. Als de giek is uitgeschoven, kan hij naar het volgende niveau gaan, terwijl hij ingeschoven is naar het startpunt. Het wordt gebruikt voor vele soorten constructies en is redelijk veilig omdat het gebruik maakt van hoogwaardig touw en aluminium buizen. Er zijn veel telescopische platformliften beschikbaar die in de meeste gebouwen passen. Deze soort hoogwerker wordt het vaakst verhuurd bij Hoogwerkt.

De giekladders

Giekladders zijn de meest gebruikte platformliften. Ze bestaan uit een paar platforms die met hoogspanningskabels aan elkaar zijn bevestigd. De platforms zijn meestal gemaakt van hout of metaal. De giekladders steken hoog boven het bouwgebied uit en als de ladders uitgeschoven zijn vormen ze een compleet platformframe. Ze bieden de beste ondersteuning en stabiliteit om te werken in gebieden waar handmatige tilmethoden onpraktisch zijn.

De hoogwerker voor wegenbouw

Een ander type bouwmachines is de giektakel. Het wordt voornamelijk gebruikt in de wegenbouw, waar het tillen van zware voorwerpen van vitaal belang is en de bouwmachines deze snel en efficiënt moeten kunnen tillen. De giektakel bestaat uit een frame, daaraan is een metalen of houten giek bevestigd die met rupsbanden en hendels omhoog en omlaag wordt bewogen. De meeste hoogwerkers worden aangedreven door hydrauliek of pneumatiek.

Bent u geïnteresseerd in een hoogwerker? Neem voor de beste kwaliteit hoogwerkers een kijkje op de website van Hoogwerkt. 

 

https://www.hoogwerkt.nl/