Woning Ontwikkeling
Image default
Verbouwen

De juiste vloertegels kiezen

Vloertegels kunnen een bewuste keuze zijn wanneer je op zoek bent naar een duurzame, functionele maar ook een hygiënische vloer. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een keramische of een natuursteentegel. Wanneer je op zoek bent naar vloertegels voor in de woonkamer of in de keuken is het verstandig om een aantal dingen in de gaten te houden. Wanneer je op zoek bent naar een vloertegel voor in de keuken dan is het verstandig om te kiezen voor keuken tegels met een PEI-waarde van 3, 4 of 5. Dit komt omdat de keuken een plek is die vaak meerdere keren per dag bezocht wordt en hier vaak veel zware appraten staan. In de badkamer is het van belang dat de tegels waterbestendig zijn en dat de tegels een antislip functie hebben. Badkamertegels voldoen vaak aan deze eisen. Zo kies je een tegen met de juiste eigenschappen voor de verschillende ruimtes waarin je ze wil gebruiken.  

 

De juiste tegel voor jou 

Je hebt tegels in allerlei verschillende kleuren, maten, materialen en looks. Zo kan je kiezen voor een tegel met een moderne look of juist met en warmere hout lookKeramische vloertegels makkelijke schoon te houden, zijn hygiënisch, vuurbestendig en sterk. In tegenstelling tot een houten vloer trekken ze niet krom en buigen niet. Daarom zijn ze ook erg goed te gebruiken bij vloerverwarming 

 

Het juiste onderhoud 

Om je vloer mooi te houden is het belangrijk dat je deze op de juiste manier onderhoud. Dit kan je het beste doen door je vloer regelmatig te stofzuigen om een ophoping van vuil en stof te voorkomen. Af en toe de vloer dweilen kan natuurlijk ook geen kwaad. Het is hierbij wel belangrijk dat je niet te veel reinigingsmiddel gebruikt. Wanneer je te veel gebruikt kan er een laagje achterblijven op de tegeloppervlakte wat er juist voor zorgt dat je tegels er minder schoon uit komen te zien. Je kan vaak beter kiezen voor een reinigingsmiddel die bescherm-, glans of impregneringslaag aanbrengt. Dit komt omdat de tegels geen vocht opnemen. De laag blijft dan dus achter op de tegel waaraan zich weer nieuwe vuil kan hechten. 

Gerelateerde artikelen

Een troffelvloer is er in diverse varianten

Over welke eigenschappen beschikken scharnierschroeven?

Het effect van natuurlijk daglicht binnen jouw woning