Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

De laatste moderne trend: beton cire

Tegenwoordig is de industriële stijl een echte woontrend geworden. De koele, maar elegante sfeer geeft je huis een chique uitstraling met minimalistische elementen. Denk hierbij aan een beton cire badkamermuur, een betonnen vloer, zwarte stoelen en weinig decoratie. Beton cire is een ideale investering voor zij die van moderne woningen huizen houden, want het is niet alleen maar hip, maar ook onderhoudsvrij en slijtvast. Vanwege de moderne elegantie die beton cire heeft is het eigenlijk een must-have in je industriële woning. Lees hieronder meer over beton cire en waar het verkrijgbaar is.

Wat is beton cire?

Beton cire is een stuukwerk gemaakt van beton wat watervast is. Het wordt daarom veel gebruikt voor badkamers, tegels, maar ook voor keukens en keukenbladen. Beton cire wordt met de hand aangebracht door een stukadoor waardoor het een ruwe en stoere look heeft. Het past daarom perfect in moderne en industriële woningen. Een voordeel van beton cire is dat het onderhoudsvrij is. Het is watervast, vergt geen tot weinig onderhoud en is makkelijk schoon te houden. Hierdoor heb je ook nog eens minder kans op schimmels. De prijzen van het aanleggen van beton cire hangen af van verschillende omstandigheden. De prijzen verschillen namelijk per stukadoor, de afwerkingen die je kiest en het oppervlak waar de beton cire moet worden aangebracht. De kosten van het aanleggen van beton cire schommelt meestal tussen de €90,- en €140,- per vierkante meter.

Beton cire aanschaffen

Je kunt beton cire laten aanleggen door een stukadoor of zelf de ingrediënten kopen die nodig zijn om beton cire te maken. https://betoncire.shop/ is een webshop waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt om beton cire te kunnen maken of te laten aanleggen. Op deze site kun je ook online verf kopen voor een betonlook als je zelf niet wilt stukadoren maar wel de industriële stijl in je huis wilt verwerken. Ook kun je online chalk paint kopen om je meubels een moderne make-over te geven. Chalk paint is prachtig voor brocante of antieke tafels en stoelen en geven je eetkamer net dat extra stoere randje. 

Als je beton cire combineert met chalk paint kun je er dus vanuit gaan dat je een prachtige moderne woning kunt creëren!