Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

De woningmarkt gaat in 2022 nog dynamischer worden als gaat om aan- en verkoop

Waar vele mensen op elk moment een nieuwe crisis verwachten, raast de vastgoedmarkt nog harder dan voorheen. Beleggers beginnen meer te bieden dan reguliere particuliere kopers. En doordat de huizenprijzen alsmaar door blijven stijgen, denken veel mensen dat dit op elk moment kan stagneren of zelfs hard gaan dalen. Enerzijds vanwege de verwachting dat er een nieuwe crisis zou kunnen ontstaan, anderzijds dus vanwege de opgeblazen prijzen. Éen factor houden zij echter buiten beschouwing: hyper inflatie. Als er minder aanbod is, zullen de prijzen stijgen. En die zeepbel is voornamelijk gebaseerd op de globalisering, omdat Nederlands vastgoed in feiten in de uitverkoop staat. Buitenlandse investeerders zijn ook geïnteresseerd om in Nederland te gaan wonen of hun bedrijf hier te vestigen. Vooral de randstad is er geliefd en vele internationale bedrijven worden er gevestigd.

Nederland zal ook in een aankomende crisis langer overeind blijven

Natuurlijk kan er een nieuwe crisis komen, en dat zal zo in zo ook uiteindelijk gebeuren. Maar dan nog blijft Nederland achter in woningprijzen ten opzichte van de drukke gebieden in Engeland, België en andere landen. Natuurlijk is het platte land een stuk goedkoper wonen en dat blijft ook zo. Maar als de rage van het heden zich in de toekomst blijft doorzetten, dan zal ook in de minder drukke gebieden een huis voor een stuk hogere prijs kunnen worden verkocht. Sons Real Estate is een partij die zich landelijk focust op de aan en verkoop van huizen. Dankzij versnelde bemiddeling ontvangt u direct een bod en neemt Sons Real Estate al uw zorgen over. Daarom is het eigenlijk geen bemiddeling, maar gewoon een opkopende organisatie met veel financieringsmogelijkheden om u direct uit de zorgen te helpen.

Tekort aan woningen in Nederland zal aanblijven

Tot slot willen wij u melden dat bij een crisis Nederland het voordeel heeft dat er een tekort is aan grond en woningen. Dit in tegenstelling tot grote delen van andere Europese landen zoals Duitsland of Scandinavië. De krapte in de woningmarkt zal mogelijk aanhouden, zelfs in een crisis situatie. En de verwachting is dat een aankomende crisis wellicht heftiger, maar ook korter zal duren. Want wat zich snel ontwikkeld, kan ook sneller herstellen.

 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/