Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Vliegengordijnen voor nieuwbouw woningen

Als je bent verhuist van een jaren 50, 60, 70, 80 of 90 woning naar een nieuwbouw woning is de kans groot dat je oude vliegengordijn niet meer op het kozijn van de nieuwe woning past. Deurposten in nieuwe woningen zijn namelijk veel hoger dan bij oudere huizen. Dit besluit is genomen omdat de mensheid alsmaar groter wordt. Een goed besluit, maar niet als je net een duur vliegengordijn hebt aangeschaft die in je nieuwe woning niet meer past…

Konden we voorheen het makkelijk doen met een vliegengordijn van 90x200cm, bij de nieuwere huizen is dat meestal wel 100x220cm of zelfs 100x240cm. Deuren van nieuwbouw huizen zijn dus soms wel 40 centimeter hoger dan deuren van oudere woningen. Als je dus toch voornemens bent om je oude deurgordijn op te hangen, dan houd je onderaan de deur een kier van wel 40 centimeter over. De kans is groot dat daar vliegen en andere insecten doorheen vliegen en kruipen. Eigenlijk zit er niets anders op dan een nieuw gordijn kopen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het lijkt alsof veel fabrikanten zijn blijven slapen. Het gros verkoopt namelijk nog alijd veel meer kleinere maten dan grote maten. Gelukkig vind je bij Vliegengordijnkopen wel meerdere vliegengordijnen in grote maten. Eén van de bekendste gordijnen tegen vliegen en andere insecten is de kattenstaart. Dit gordijn dankt zijn naam aan zijn pluizige slierten die echt wat weg hebben van zachte kattenstaarten. Het voordeel van een kattenstaartgordijn is dat ze relatief voordelig geprijsd zijn, en toch heel goed zijn. Door de plushe is sluiten de slierten heel mooi en dicht op elkaar en hierdoor houdt het vrijwel elke vlieg en elk ander insect tegen. Een nadeel is dat het gordijn veel daglicht tegen houdt. Het is een afweging die je moet overwegen. Wat donkerder in huis, maar wel op een goedkope manier goede wering tegen insecten of een duurder exemplaar welke wel wat licht doorlaat.

Duurdere exemplaren die wel licht doorlaten zijn de vliegengordijnen met transparante kralen of transparante slierten. De kralengordijnen zijn trouwens wel minder dicht dat de kattenstaarten. Wel staat het veel sfeervoller in je woning! Als je een kralengordijn wilt aanschaffen heb je keus uit verschillende kleuren en heel veel maten.

Het allergoedkoopste is om een draadjesgordijn aan te schaffen. Een draadjesgordijn van 100x250cm heb je al voor circa € 15,-. Bij draadjesgordijnen is het wel zo dat het minder effectief is als het buiten waait. Als het namelijk waait, waaien de dunne sliertjes soms ook uitelkaar waardoor er kiertjes ontstaan waar eventueel dan dus vliegen doorheen kunnen komen. Als je zelf niet veeleisend bent en graag op je budget wilt letten (wat natuurlijk niet heel gek is als je net een nieuw huis hebt gekocht) dan is een Frusqo draadjesgordijn echt iets voor jou. Frusqo draadjesgordijnen heb je in heel veel kleuren. Natuurlijk kun je voor safe gaan en een wit of zwart exemplaar kopen. Maar echt, ze hebben zulke leuke kleurtjes dat het misschien ook heel leuk is om je woning van een turqoise vliegengordijn te voorzien, van een champagne kleurige of een peacock groene. Heb je een deurpost met hele afwijkende maten? Dan kun je bij vliegengordijnkopen ook een vliegengordijn op maat laten maken. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Maar dan heb je alles ook in één keer goed en netjes.