Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Digitalisering zorgt voor verandering in vacatures in de bouw

De functies van diverse banen in de bouw zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Wanneer we kijken naar uitvoerders en projectleiders en zien we dat de digitalisering ook de bouw heeft veranderd. Wat voor ontwikkelingen zien we nog meer in de bouw? Lees meer!

Grotere projecten

Dat de techniek en ontwikkelingen binnen de bouw steeds sneller en ingrijpender zijn, is geen nieuws meer. In de bouw werken tegenwoordig steeds meer bedrijven aan één project. Doordat de grootte van projecten toeneemt, neemt ook het aantal betrokken partijen toe.

Betere communicatie vereist door cultuurmix

Het aantal werknemers in de bouw met buitenlandse afkomst is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Ruim 40.000 vacatures in de bouw worden gevuld door buitenlandse arbeidskrachten. Dit is een stijging van ruim 20% in de afgelopen jaren. De mix van culturen op de werkplaats zorgen voor veel ruis in communicatie. Daarom is het extra belangrijk om efficiënt te werken en onderling duidelijke afspraken te maken.

Ruis maar ook efficiëntie door meer online communicatie

Naast diverse etniciteiten zorgt ook de komst van online communicatie meer en meer voor ruis op de lijn. Opvallend is dat de jonge generatie binnen de bouw hier goed mee omgaat en dit in hun voordeel gebruikt. In tegenstelling tot de oudere generatie werknemers in de bouw die vooral beren op de weg ziet en aangeeft dat het uitvoeringsproces verstoort wordt.

Vacatures in de bouw

Het aantal vacatures in de bouw zal naar verwachting hoog blijven. Er zijn vele banensites waar je jouw passende baan kan vinden. Wanneer je niet exact weet wat jouw droombaan is, schakel dan een detacheringsbureau in om te ontdekken waar jouw kracht ligt en welke baan in de bouw het best bij jou past.