Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Tips voor een perfecte lenteschoonmaak

We kennen het allemaal, de jaarlijkse lenteschoonmaak. Een aantal dagen waarbij we de handen uit de mouwen steken en het hele huis schoonmaken. Iedereen heeft wel zijn eigen manieren om te kuisen, maar er zijn een aantal dingen die van een goede lenteschoonmaak een uitmuntende lenteschoonmaak maken! Of het nu gaat van goedkoop bank reinigen tot oude spullen wegdoen, er zijn veel manieren om efficiënter te werk te gaan.

 

1. Vergeet de inhoud van je kasten niet

Er wordt hard gewerkt om elke centimeter van de vloer en de oppervlakten te doen glanzen, maar het is natuurlijk niet voldoende om alleen de buitenkant op orde te stellen, je moet ook naar de inhoud van je kasten kijken! Een jaar is immers genoeg tijd om een hele stapel oude elektronica, ongebruikt speelgoed en ongedragen kleren te verzamelen. Ga dus systematisch door al je kasten en ga na wat er allemaal weg mag. Wanneer je dat hebt gedaan, moet je eens door deze spullen gaan en ze sorteren op wat in de vuilnisbak moet en wat eventueel kan worden gedoneerd aan een goed doel! Zo help je jezelf en andere mensen.

2. Denk aan zware textielen

Iets wat ook vaak wordt vergeten zijn de zware stoffen in het huis. Dit zijn stoffen die vaak geïncorporeerd zijn en dus moeilijk te wassen zijn. Voorbeelden hiervan zijn gordijnen en tapijten. Daar kan na enige tijd heel veel stof en viezigheid in vast komen te zitten. Reinig hen dus tijdens de lenteschoonmaak! Ook kan je goedkoop bank reinigen, aangezien daar toch elke dag op wordt geleefd!

 

3. Geef je meubels ook eens een sopje

Naast het goedkoop bank reinigen, is het geen slecht idee om je andere meubels ook eens grondig door te nemen. Zorg voor een zachte zeep, aangepast aan het materiaal van je meubels. Pas op voor eventuele elektronica die wordt gebruikt, aangezien water hiermee natuurlijk niet in contact mag komen.

 

4. Gebruik voldoende kuisproducten

Wat er soms gebeurt wanneer er wordt schoongemaakt, is dat men zijn hele schoonmaak doet met dezelfde borstel en doek, zonder deze proper te maken. Zorg dus dat je genoeg proper materiaal hebt, want kuisen met vuile producten heeft niet veel zin!

https://banklatenreinigen.com/