Woning Ontwikkeling
Image default
Industrie

Een beknopte uitleg van het werkingsprincipe van hogedruk membraanpompen

Hogedruk membraanpompen, die tot de categorie verdringerpompen behoren, zijn veelzijdige apparaten die voor een uiteenlopende hoeveelheid vloeistoffen kunnen worden ingezet. De robuuste pompen maken gebruik van heen en weer bewegende membranen, die als een scheidingswand tussen de perslucht en de vloeistof fungeren. Ze zijn middels een as met elkaar verbonden. Hogedruk membraanpompen worden gebruikt in een groot aantal industrieën. Ingenieursbedrijf PromoTec is distributeur van pompen afkomstig uit veel fabrieken, waarmee het al tientallen jaren een stabiele relatie onderhoudt. Zo is ook een diep leveringsprogramma ontstaan. Het vakkundige bedrijf heeft zijn eigen servicedienst en werkplaats met professionele testinstallatie.

De werking van de membranen

Hogedruk membraanpompen bevatten twee membranen die zoals gezegd de perslucht en de vloeistof van elkaar scheiden. Middels de luchtklep van de membraanpomp wordt de lucht naar de achterzijde van het ene membraan gebracht, waardoor deze daarvan weg beweegt. De lucht achter het tweede membraan wordt ingedrukt, waardoor de hiervoor bestemde kamer volstroomt met de vloeistof. Wanneer het eerste membraan zijn beweging beëindigt, wordt de route omgeschakeld. Dit leidt ertoe dat het eerste membraan richting het middenblok wordt getrokken en de perslucht uit die kamer ontsnapt. Wanneer het tweede deel van dit proces is voltooid, wordt de lucht opnieuw naar de achterzijde van het eerste membraan geleid, waarna het opnieuw wordt doorlopen.

Meer dan alleen een distributeur

Hogedruk membraanpompen gebruikt men voor de meest uiteenlopende stoffen, zelfs voor agressieve chemicaliën. Het ontwerp van de pomp maakt hem zeer veilig in zijn gebruik. Bovendien is het gebruiksgemak hoog en kan de benodigde capaciteit eenvoudig worden aangepast. Ingenieursbureau PromoTec is niet slechts distributeur van hogedruk membraanpompen, maar gebruikt zijn ruime kennis en ervaring om zijn klanten tot in detail te informeren en te adviseren. De medewerkers kunnen u alles vertellen over de toepassing van de verkrijgbare pompen binnen verschillende branches. Het bedrijf is werkzaam in alle belangrijke Nederlandse en Belgische industriegebieden, maar kan u ook daarbuiten van dienst zijn.

https://promotec.nl/