Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Een duurzaam huis met circulaire warmte

Vanwege de klimaatverandering en andere bezwaren moeten we uiteindelijk stoppen met fossiele brandstof zoals olie en aardgas. Alternatieven zijn er nu al. Zo kun je je huis voorzien van een systeem voor circulaire warmte. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de warmte van afvalwater, zoals van het douchen. Daarmee kun je je huis gedeeltelijk verwarmen. Hiermee wordt de bestaande cv-installatie ondersteund. Deze systemen kunnen in veel bestaande woningen zonder problemen worden geïnstalleerd. Hiermee verhoog je ook meteen het energielabel van de woning. Dit is gunstig bij een eventuele verkoop.

Je huis verduurzamen in stappen

Veel woningeigenaren zien als een berg op tegen het verduurzamen van hun woning. Vooral de hoge kosten zijn een drempel. Maar natuurlijk hoeft niet alles tegelijk. Je hoeft niet in 2 maanden je huis van dak tot vloer te isoleren en ook meteen een systeem voor circulaire warmte te installeren. Je kunt ook in stappen je woning verduurzamen. Zo heb je de tijd om eerst weer te sparen nadat je bijvoorbeeld het dak hebt vernieuwd en geïsoleerd. Bedenk ook dat je energie bespaart en dus je investeringen uiteindelijk weer terugverdient. En er zijn verschillende mogelijkheden voor subsidie.

Een bijzonder systeem voor verduurzaming

DeWarmte in Delft ontwikkelt speciale systemen voor circulaire warmte. Hierbij wordt gebruik gemaakt van restwarmte van warm afvalwater. Zo regel je de energie tijdens het douchen voor je volgende douchebeurt. Hier lees je alles wat je wilt weten over een moderne manier om je huis duurzaam te verwarmen. En je kunt meteen een afspraak maken om het systeem te laten plaatsen. Bedenk daarbij dat de overheid het plaatsen van een warmtepomp of vergelijkbaar systeem vanaf 2026 verplicht stelt. Wil je niet achter in de rij aansluiten? Dan is het heel slim om nu vast de stap te zetten naar een duurzame en klimaatvriendelijke toekomst. Wil je weten of dit systeem ook geschikt is voor jouw huis? Neem dan contact op.

https://www.dewarmte.nl/co2-neutrale-warmtevoorziening