Woning Ontwikkeling
Image default
Vervoer en transport

Hoe leef je duurzamer?

Het is weer zomer en dat betekend dat er weer een paar warme dagen aan komen. We kunnen genieten van de zon, lekker picknicken op het gras en wat baantjes trekken in het zwembad. Ondanks dat het warm wordt is het wel belangrijk dat we duurzaam blijven leven. Dat betekend niet dat je de airco binnen niet aan mag zetten, want ook jij mag lekker afkoelen! Maar dan hebben we het vooral over alledaagse dingen die ook in de zomer moeten gebeuren. In deze blog staan een paar dingen die je kunt hanteren in het dagelijks leven voor een duurzamer milieu.

 

Pak de fiets

De auto is een van de grootste boosdoeners in de wereld voor het milieu. Door de CO2 die uit een auto komt creëert het erg veel schade aan de natuur. Daarom kun je voor kleine stukjes bijvoorbeeld beter even kiezen om met de fiets te gaan. Het is beter voor het milieu en het is ook nog eens super gezond voor jouzelf aangezien het alleen maar beweging is!

 

Douche minder lang

Het kan best zijn dat jou normale douchelengte rond de 15 minuten zit. Dit is ongeveer zo’n 120 liter water dat door het doucheputje stroomt. Dit is natuurlijke erg zonde aangezien een mens genoeg heeft aan 5 minuten om even zichzelf in te zepen en af te spoelen. Er bestaan ook waterbesparende douchekoppen, deze besparen zo’n 25 liter per 7 minuten. Het is een kleine moeite, maar het betekend veel!

 

Elektrisch rijden

Ben je niet zo helemaal van het fietsen, maar wil je toch je steentje bijdragen aan het milieu? Kies dan voor elektrisch rijden. Als je een elektrische auto hebt is dit een stuk beter dan een auto die rijdt op benzine of diesel. De elektrische auto’s rijden namelijk doordat je ze oplaad met een laadpaal. Een elektrische auto en een laadpaal kopen is in het begin een investering, maar uiteindelijk krijg je er veel voor terug. Zo voorkom je CO2 uitstoot en kun je toch nog op een comfortabele en snelle manier op je bestemmingen arriveren.

https://www.kieskeurig.nl/airco

Gerelateerde artikelen

Inpaktips voor een verhuizing

Uw transport van en naar Engeland eenvoudig geregeld

Schakel het goedkoopste verhuisbedrijf van Rotterdam in voor uw verhuizing