Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Een simplicity badkamer creëren

Iets wat helemaal anno nu is, is de heersende trend: simplicity. Je ziet ze overal voorbijkomen: op Instagram, op Facebook en op Pinterest. En ja, dit is er ook zeker een die er nog wel een tijdje zal blijven en zelfs tijdloos kan zijn. Het ziet er geordend en gaaf uit. Ook kan een simpele badkamer er zelfs heel luxueus uit zien. Hoe kun jij jouw badkamer omtoveren tot een simpele badkamer die toch een luxe uitstraling heeft? Dat kan best lastig zijn. Om je een handje te helpen hebben wij een paar ideeën om van jouw badkamer een simpele badkamer te maken, die wel luxe aanvoelt en een luxe uitstraling heeft.

 

Een warme badkamer

Iets wat een hele grote bijdrage kan leveren aan het luxueuze gevoel is bijverwarming badkamer. Hierdoor is jouw badkamer altijd goed op temperatuur, precies zoals jij dat wenst te hebben. Zo schrik je niet van de kou als je lekker uit een warme stomende douche stapt of uit bad komt. Je kunt op verschillende manieren je badkamer verwarmen. Dit kan door middel van vloerverwarming, radiatoren, infraroodverwarming of een elektrische kachel. Een vloerverwarming is een ideale optie als je liever geen radiatoren wilt hebben in je badkamer. Je ziet er niks van, maar het houdt je badkamer toch heerlijk op temperatuur. Radioren staan ook wel bekend als ‘normale’ verwarmingen. Je kunt hier goed je handdoek over hangen (of kledingstukken), zodat jij een heerlijke warme handdoek hebt voordat je uit de douche of uit bad stapt. Voor zowel vloerverwarming, als een radiator heb je een cv-ketel nodig. Heb je geen cv-ketel of wil je dat je verwarming niet verbonden is aan je ketel? Dan is het een goed alternatief om een infraroodverwarming te nemen of een elektrische kachel. Infrarood verwarming is een relatief nieuwe techniek. Je kunt een infrarood verwarmer aansluiten op je stroomnetwerk. Een elektrische kachel sluit je net zoals een infraroodverwarmer ook aan op het stroomnetwerk.

 

De-clutteren

Deze klinkt cliché, maar is zeker niet minder waar: gooi heel veel spullen weg. Hoeveel spullen staan er wel niet in je badkamer die je eigenlijk niet echt gebruikt? Half aangebroken flesjes douchegel en shampoo, tandenborstels waarvan niemand echt weet van wie ze eigenlijk zijn, oude handdoeken die inmiddels bijna zijn verteerd… noem maar op. Als je inspiratie en motivatie nodig hebt om op te ruimen, zoek dan maar Youtube filmpjes op. Hier staat het bomvol van decluttering video’s die buiten het feit dat ze heel nuttig zijn, ook erg satisfying zijn om te zien. Om echt een uitdaging met jezelf aan te gaan, kun je een doel stellen dat je bijvoorbeeld 50 spullen weggooit. Dit kunnen grotere en kleinere spullen zijn, afhankelijk van hoe vol jouw badkamer is. Uiteindelijk werk je naar een badkamer die zo leeg is, dat je er rust van krijgt en er ontspanning uit kunt halen.

 

De stijl

Een simpele/eenvoudige badkamer hoeft niet saai of burgerlijk te zijn. In tegendeel: het is de trend om van een simpele badkamer juíst een luxe badkamer te maken. Dan niet alleen de uitstraling, maar ook het gevoel. Je kunt hardhouten materialen combineren met natuursteen. Om je badkamer een extra luxe uitstraling te geven kun je eventueel kiezen voor een marmer look. Dit is niet zo duur als echt marmer, maar geeft wel een soort gelijke uitstraling. Om je badkamer volledig af te maken, kun je kiezen voor gouden details.

 

Gerelateerde artikelen

Handgrepen voor kasten

Maak je Amsterdamse woning helemaal van jou!

Osmo Hardwaxolie