Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Een uitschuiftafel is super handig!

Hebben jullie niet zo’n groot gezin maar krijgen jullie wel vaak eters of bezoek over de vloer? Dan is een uitschuiftafel natuurlijk ideaal! Dit is een speciaal soort tafel die in principe niet zo heel groot is, maar die je aan beide kanten kunt uitschuiven, waarna je er een derde deel tussenin legt. Zo’n uitschuiftafel klinkt heel ingewikkeld, maar het is echt ontzettend makkelijk om de tafel groter of kleiner te maken. Je kunt het zelfs in je eentje doen en hebt er echt maar een paar minuutjes voor nodig. Als je iemand hebt die je kan helpen is dat natuurlijk alleen nog maar beter, dan schuif je hem met zijn tweeën uit elkaar en leg je gemakkelijk het andere deel er tussenin.

 

Ruimte creëren voor eters

Geef je graag feestjes of etentjes voor groepen mensen? Dan is een uitschuiftafel precies wat je nodig hebt! Zeker voor mensen die niet zo groot wonen en dus niet niet permanent een flinke tafel willen hebben staan is dit principe heel erg handig. Als je bijvoorbeeld een eettafel hebt staan van 150 cm lang, dan houd je veel ruimte over om er omheen te lopen en andere meubels neer te zetten. Maar wat nou als je wel graag etentjes voor veel mensen geeft? Nou, dan kun je die uitschuiftafel gemakkelijk groter maken. Een tafel van 150 cm met een extra blad er tussenin wordt zo ongeveer 2,5 meter lang. Zo kunnen er ineens 3 of 4 mensen meer aan deze tafel zitten, en kunnen jullie gezellig met zijn allen dineren of borrelen!

 

Waar gebruik je de uitschuiftafel voor?

Natuurlijk is zo’n uitschuiftafel niet alleen geschikt voor het dineren of borrelen met vrienden, buren of familie. Je kunt nog veel meer redenen hebben waarom je af en toe meer ruimte nodig hebt! De laatste tijd is het bijvoorbeeld weer helemaal hip om te puzzelen! Maar grote en bijzondere puzzels maken heb je ook ruimte nodig. Met zo’n uitschuiftafel creëer je deze heel gemakkelijk! Je maakt van je kleine tafel eenvoudig een groter exemplaar, en daardoor hoef je die mooie puzzel niet meer aan de kant te schuiven als je wilt gaan tafel dekken. Zeker als je maar met 2 of 4 man moet eten kun je aan het grotere deel van de tafel puzzelen of spelletjes doen, en je hebt er tijdens het eten geen last van.

 

Als je puzzel klaar is, of al het speelgoed of huiswerk zijn verhuisd, dan maak je de tafel gewoon weer kleiner, handig!

 

Waar zet je de tafel neer?

De meeste mensen vinden het leuk om een tafel in het midden van de ruimte te hebben staan als ze een etentje hebben. Echter, normaal gesproken staat een groot deel van de tafels met de kopse kant tegen de muur. Bij hele lange tafels past dat meestal niet, maar bij kortere tafels wel. Als je een uitschuiftafel koopt dan kun je een beetje spelen met waar je hem neerzet. Als hij klein is zet je hem tegen de muur, en bij etentjes maar je hem groter en zet je hem middenin de ruimte!

 

Kom langs bij De Ruijtermeubel en zie welke tafel in jouw interieur past!

 

Gerelateerde artikelen

De laatste moderne trend: beton cire

Makelaar voor jou en mij

4 redenen waarom je voor een TV wand moet kiezen