Woning Ontwikkeling
Image default
Dienstverlening

Grote bestanden versturen op een veilige manier

Tegenwoordig worden veel bestanden via het internet verstuurd. De hedendaagse technologische samenleving waarin wij leven stelt ons daartoe dan ook in staat. Dit brengt uiteraard verschillende voordelen met zich mee. Zeker in de werksfeer wordt hier vaak gebruik van gemaakt. Vroeger moest dit allemaal per hand overgebracht worden, maar dat is tegenwoordig gelukkig niet meer het geval. Maar als het gaat om grote bestanden versturen, dan heb jij als bedrijf verschillende mogelijkheden. In dit artikel bespreken wij de verschillende mogelijkheden, zodat je er een goed beeld van krijgt. We bespreken per mogelijkheid ook enkele voordelen en nadelen.

 

Via de Cloud

Tegenwoordig is het heel populair om elkander bestanden via de Cloud te versturen. Dit brengt dan ook veel fantastische voordelen met zich mee. Het is dan bijvoorbeeld niet noodzakelijk om er handmatig mee aan de slag te gaan. Je upload gewoon iets en de mensen die het moeten zien, kunnen de bestanden dan bekijken en vervolgens ook downloaden. Het punt is echter wel dat dit niet altijd even veilig is. Het punt is namelijk dat het in een internetomgeving staat en als medewerkers de inloggegevens bijvoorbeeld laten rondslingeren, dan kun je tegen verschillende problemen aanlopen.

 

Via een verstuurwebsite

Tegenwoordig zijn er ook veel websites actief alwaar je grote bestanden aan elkander kunt versturen. Dit brengt dan ook weer verschillende voordelen met zich mee. Een belangrijk voordeel is dat het dan bijvoorbeeld mogelijk is om gezamenlijke bestanden in één keer naar iemand te sturen. Deze persoon krijgt dan een downloadlink en vervolgens kan hij of zij die bestanden ook op de website zetten. Het nadeel hiervan is dat je iets meer stappen moet ondernemen dan bij de Cloud. Een voordeel is echter dat het na een bepaalde periode automatisch weer van internet wordt verwijderd. Het is dus wel een stuk veiliger te noemen. Het is dus ook ideaal bij grote bestanden versturen waarbij betrouwbaarheid ook centraal staat.

 

Grote bestanden versturen: USB-stick

Je kunt er dan ook nog voor kiezen om een USB-stick te gebruiken. Hier kun je ook een wachtwoord opzetten voor de extra beveiliging.