Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Heb je je eigen Retail zaak?

En ben je op zoek naar een partner om al die oude lampen nu eindelijk eens door slimme verlichting te vervangen? Wij bevelen Led Online aan.

Led Online verkoopt zowel werk leds als woning verlichting. De zakelijke en particuliere klanten zijn trouw. Als het om verlichting gaat, vallen ze steeds weer terug op dit bedrijf. De firma geeft tips, verkoopt leds en installeert ze. Drie lampen die in de detailhandel veel gebruikt worden zijn de Veloce tracklight, de Doblar en de Linea 60. We beschrijven ze kort. De Veloce tracklight is een railspot in zwart of wit. In het armatuur zit een Philips LED SLM & driver verwerkt. De kleurechtheid oftewel de CRI-waarde is hoog. Qua kleurtemperatuur zijn er meerdere opties. De Doblar is een draai- en kantelbare downlight lamp. Ook dit model is leverbaar in zwart en wit. Wil je bepaalde producten in de winkel extra uitlichten, dan is de Doblar een uitstekende keuze. De lamp is voorzien van een Philips lichtbron. De Linea 60 is gemaakt voor een drie fasen spanningsrail. De lamp is geschikt als algemene verlichting. Op alle drie de lampen zit 5 jaar garantie.

We noemden de CRI-waarde hierboven en lichten dit begrip nu toe. De afkorting staat voor Colour Rendering Index, dat vertaalt kan worden als kleurweergave index. De kleurweergave van een lamp wordt weergegeven op een 0 tot 100 schaal. Uitgangspunt is dat de lichtbron vergeleken wordt met natuurlijk daglicht. Het getal 0 geeft aan dat er geen of nauwelijks kleur is. Bij 100 spreken we van licht dat overeenkomt met daglicht. Hoe hoger het CRI-getal, hoe levensechter de lamp kleuren weergeeft. Vrijwel alle leds van tegenwoordig beschikken over een waarde die ergens tussen 80 en 100 ligt. De volgende richtlijnen zijn handig om te onthouden:

– van een redelijke kleurweergave is sprake bij een CRI-getal van 60 tot 79;

– ligt de waarde tussen 80 en 89 dan noemen we de kleurechtheid hoog;

– staat er CRI 90 of meer op de lichtbron of de verpakking dan heb je te maken met een lamp die excellent kleuren weergeeft.

https://ledonline.nl/